WEBSITE PARTENER

Produse naturiste Calivita, terapii si tratamente naturiste

0751.253.001
0766.799.952

Anemia (din grecescul Ἀναιμία anaîmia, insemnând “fără sânge”) este definită ca o deficienţă calitativă sau cantitativă a hemoglobinei, moleculă ce se găseşte în globulele roşii. Deoarece hemoglobina transportă oxigenul de la plămâni la ţesuturi, anemia conduce la hipoxie (lipsa de oxigen) în organe.

Oxigenul este transportat de la plămâni la ţesuturi prin organism cu ajutorul globulelor roşii, prin fixarea pe hemoglobină, o moleculă caracteristică oricărei globule roşii. Lipsa oxigenului în cantitate normală în ţesuturi şi organe face ca bolnavul să obosească la cel mai mic efort, este palid, ritmul bătăilor inimii se măreşte, inima trebuind să pompeze mai mult sânge pentru a compensa deficitul de sânge. Atunci când cantitatea de hemoglobină funcţională este redusă apare anemia.

Vă prezentăm tratamentul cu produse naturiste CaliVita® International, în cazul anemiei, indicat de Dna dr. Georgeta Doina Păun, medic specialist atestat IMUNE pentru biorezonanţă, specialist în tratamente şi terapii naturiste:

Noni Liquid 1 lingură – 0 - 1 lingură, înainte de masă, timp de 3 luni, creşte imunitatea şi rezistenţa organismului la boli, ameliorează simptomatologia ce se dezvoltă în diferite forme de anemie.

Stress Management B-Complex 1-1-0, timp de 3 luni, asigură tot necesarul de vitamine din complexul B

Acidophilus 1-0-1, timp de 3 luni continuu, reglează flora bacteriană şi PH-ul intestinal, favorizând astfel o absorbţie maximă a nutrienţilor din alimente precum şi a suplimentelor naturiste recomandate.

Power Mins 1-0-1 timp de 3 luni continuu, completează necesarul de minerale şi implicit pe cel de fier.

Anemia poate lua multe forme printre care: cea cauzată de o deficienţă de fier (anemia feriprivă); de vitamine (anemie megaloblastică); a tiroidei, distrugerea prematură a globulelor roşii (anemie hemolitică); înlocuirea celulelor normale din măduva roşie osoasă cu celule canceroase sau leucemia (anemie mieloftizică); maduva roşie osoasă este atrofiată şi este afectată hematopoieza(formarea sângelui) prin deficit cantitativ pe toate 3 seriile de celule sanguine: roşii, albe şi trombocite (anemie aplastică); defecte structurale înnăscute ale globulelor roşii, inhibarea producţiei de eritropoietină de către sistemul imunitar (anemie cronică) şi o incapacitate de a produce hemoglobină sau de a se folosi de fier (anemie sideroblastică).

Cauzele apariției anemiei sunt multiple, unele ereditare dar majoritatea sunt rezultatul unei alimentaţii necorespunzătoare. Cele mai comune forme de anemie nutriţională sunt cea datorată lipsei de fier, de acid folic şi de vitamina B12. În general, anemia are patru cauze majore: hemoragia, hemoliza - distrugerea excesivă a globulelor roşii, producţia insuficienţă de globule roşii și nivelul insuficient de hemoglobină, ca urmare a diferitelor disfuncții și boli prezente în organism

Anemia poate fi clasificată după mărimea celulei roşii : scazută (microcitară), normală (normocitară) sau crescută (macrocitară sau megaloblastică).

Anemia microcitară

Cel mai frecvent tip de anemie întâlnit este cel prin deficit de fier – feriprivă - care este in general microcitara, dar şi cazuri foarte rarede hemoglobinopatii cum ar fi anemia cu celule în seceră (siclemie) si talasemia

Anemia normocitară

Poate fi determinată de pierderea acută de sânge, boli cronice sau de incapacitatea de a produce destule celule roşii, de afecţiunile renale sau cele hepatice cronice; în afecţiuni renale aceasta este asociată cu scăderea producerii hormonului eritropoietină.

Anemia macrocitară

Cea mai frecventa cauza a anemiei macrocitare o reprezinta deficienta fie a vitaminei B12 fie a acidului folic sau a ambelor asociată, fie un aport insuficient sau o absorbtie insuficiente.

Deficienta acidului folic în mod normal nu produce simptome neurologice în timp ce deficienta de vitamina B12 produce anemia pernicioasă care reprezintă o situaţie autoimună în care organismului îi lipseşte factorul intrisec necesar absorbţiei vitaminei B12 din alimente.

Anemia produsă prin distrugerea celulelor roşii

Anemia hemolitică (hemo înseamnă sange, lytic înseamnă distrugere) apare atunci când celulele roşii sunt distruse prematur (durata de viaţa normală acelulelor roşii este de 120 de zile), iar măduva hematogenă (ţesutul moale spongios din interiorul oaselor care produce celulele roşii) pur şi simplu nu poate menţine ritmul necesar producerii de celule roşii cerut de organism.

Deficienţele imunitare ale celulelor rosii determina anemie.

Anemia cu celule în seceră (siclemia) - reprezinta o forma severă de anemie,hemoglobina se deformează în momentul în care cedează oxigen, îngustând celulele roşii în formă de seceră, ceea ce duce la distrugerea prematura a acestora.

Talasemia este o anomalie ereditara a sintezei de hemoglobina; talasemia majora denumita si anemia lui Cooley reprezinta o forma severa de anemie in care celulele rosii sunt distruse rapid si fierul este depozitat in piele si al nivelul organelor vitale iar talasemia minora implica doar o anemie medie si o schimbare a celulelor rosii redusa.

Deficienta de G6PDH (glucozo6fosfatdihidrogenaza) reprezintă situaţia în care celulele rosii fie nu produc destulă enzimă G6PDH ori enzima produsă nu este corespunzătoare iar celule roşii sunt distruse prematur fară protecţia acestei enzime.

Anemia prin pierdere de sange, apare în cazul accidentelor, operaţiilor, problemelor de coagulare, sangerarii intestinale în cazul bolii inflamatorii intestinale, în aceste cazuri este nevoie de un aport de fier.

Anemia aplastica, este un tip de anemie potenţial fatal şi reprezintă scaderea capacitatii maduvei osoase de a produce toate cele trei tipuri de celule sangvine – eritrocite, leucocite si plachete sangvine.

Au fost identificate peste 400 de tipuri de anemie, multe dintre ele clasificate drept rare, fiind grupate în categorii în funcţie de cauze şi tratamente.

După diagnosticarea acesteia, care se poate face şi prin testul cu aparatele de biorezonanţă şi biofeedback, firma Calivita ne ajută în toate cazurile de anemie prin produsele sale, folosite în funcţie de tipul de anemie astfel:

Anemie feriprivă - Iron Plus sau Vital A,B,AB,O, Power Mins,

Anemie generată de lipsa vitaminelor B şi a acidului folic - Vital A,B,AB,O, Full Spectrum, Super Mega 50, Noni Liquid, Bee Power Royal Jelly, Panax Ginseng, Senior Formula, Zenthonic,

Anemie datorătă funcţionării necorespunzătoare a glandei tiroide Spirulina Max, Ocean 21, Zenthonic,

Anemie datorată malabsorţiei – Green Care

Pentru informatii suplimentare CONTACTATI-NE iar echipa noastră de medici specialişti vă va da indicaţiile competente necesare alegerii corecte a produselor naturiste pe care să le folosiţi.Produse naturiste recomandate la Anemie:


"Anemie" nu a fost găsit printre înregistrări!