WEBSITE PARTENER

Produse naturiste Calivita, terapii si tratamente naturiste

0751.253.001
0766.799.952

Anemia (din grecescul Ἀναιμία anaîmia, insemnând “fără sânge”) este definită ca o deficienţă calitativă sau cantitativă a hemoglobinei, moleculă ce se găseşte în globulele roşii. Deoarece hemoglobina transportă oxigenul de la plămâni la ţesuturi, anemia conduce la hipoxie (lipsa de oxigen) în organe.

Cea mai întâlnită formă de anemie, cea feriprivă, datorată unui nivel insuficient de fier în organism, reprezintă circa 90% din totalul anemiilor.

Apar frecvent între 6 luni şi 3 ani ţi între 11 -17 ani, când creşterea este rapidă.

Simptome: paloarea pielii şi a mucoaselor, oboseală, apatie, somnolenţă iritabilitate, lipsa poftei de mâncare sau apetit capricios. Creşterea în greutate staţionează iar în

Diagnosticul de anemie feriprivă nu se pune însă numai pe baza acestor semne, trebuie şi un consult de specialitate.

În prevenirea anemiilor feriprive la copilul mic, un rol deosebit de important îl are tratarea anemiei mamei în timpul sarcinii, atât printr-o alimentaţie bogată în fier, cât şi prin suplimente naturiste cu conţinut de fier în ultimele luni de sarcină. De asemenea la copilul mic alimentaţia la sân previne apariţia acestei bol, precum şi diversificarea alimentaţiei după 4 luni cu alimente bogate în fier (gălbenuş de ou, ficat de pasăre), şi evitarea excesului de făinoase.

Vă prezentăm tratamentul cu produse naturiste CaliVita® International, în cazul anemiei feriprive, indicat de Dna dr. Georgeta Doina Păun, medic specialist atestat IMUNE pentru biorezonanţă, specialist în tratamente şi terapii naturiste:

Pentru copii până la 3 ani
Noni liquid1 linguriţă – 1 linguriţă – 1 linguriţă, creşte imunitatea organismului şi măreşte absorţia elementelor nutritive necesare organismului, inclusiv a mineralelor şi deci a fierului.
Infant formula 1 ml pe zi
Copii între 11 şi 17 ani,
Noni Liquid 1 lingură – 0 – 1 lingură
Kids Greens 0 – 1 – 0 pe zi, tabletă masticabilă, deci nu se înghite.

La adulţi această afecţiune este întâlnită mai des la femei, pe fondul unor dezechilibre hormonale
Iron Plus 1-1-0, 20 de zile din lună, timp de trei luni, normalizează cantitatea de fier sanguin, care este mai scăzută prin pierderile de sânge din timpul menstruaţiei.
Evening Primrose Oil 1-1-0, timp de 3 luni reglează întregul sistem endocrin, prevenind dezechilibrele hormonale şi eliminările necontrolate de sânge.
Vital O/A/B/AB 1-1-1, timp de 1 lună, apoi 1-0-1, timp de 2 luni continuu. Întăreşte imunitatea şi rezistenţa organismului printr-un aport adecvat de minerale şi vitamine elaborate pe grupa de sânge atât de necesare creşterii tonusului fizic şi psihic.
Mega B-Complex 0-1-0, contribuie la metabolizarea fierului şi formarea hematiilor prin PABA (vitamina B10)

Anemia poate lua multe forme printre care: cea cauzată de o deficienţă de fier (anemia feriprivă); de vitamine (anemie megaloblastică); a tiroidei, distrugerea prematură a globulelor roşii (anemie hemolitică); înlocuirea celulelor normale din măduva roşie osoasă cu celule canceroase sau leucemia (anemie mieloftizică); maduva roşie osoasă este atrofiată şi este afectată hematopoieza(formarea sângelui) prin deficit cantitativ pe toate 3 seriile de celule sanguine: roşii, albe şi trombocite (anemie aplastică); defecte structurale înnăscute ale globulelor roşii, inhibarea producţiei de eritropoietină de către sistemul imunitar (anemie cronică) şi o incapacitate de a produce hemoglobină sau de a se folosi de fier (anemie sideroblastică).

Cauzele apariției anemiei sunt multiple, unele ereditare dar majoritatea sunt rezultatul unei alimentaţii necorespunzătoare. Cele mai comune forme de anemie nutriţională sunt cea datorată lipsei de fier, de acid folic şi de vitamina B12. În general, anemia are patru cauze majore: hemoragia, hemoliza - distrugerea excesivă a globulelor roşii, producţia insuficienţă de globule roşii și nivelul insuficient de hemoglobină, ca urmare a diferitelor disfuncții și boli prezente în organism

Anemia poate fi clasificată după mărimea celulei roşii : scazută (microcitară), normală (normocitară) sau crescută (macrocitară sau megaloblastică).

Anemia microcitară

Cel mai frecvent tip de anemie întâlnit este cel prin deficit de fier – feriprivă - care este in general microcitara, dar şi cazuri foarte rarede hemoglobinopatii cum ar fi anemia cu celule în seceră (siclemie) si talasemia

Anemia normocitară

Poate fi determinată de pierderea acută de sânge, boli cronice sau de incapacitatea de a produce destule celule roşii, de afecţiunile renale sau cele hepatice cronice; în afecţiuni renale aceasta este asociată cu scăderea producerii hormonului eritropoietină.

Anemia macrocitară

Cea mai frecventa cauza a anemiei macrocitare o reprezinta deficienta fie a vitaminei B12 fie a acidului folic sau a ambelor asociată, fie un aport insuficient sau o absorbtie insuficiente.

Deficienta acidului folic în mod normal nu produce simptome neurologice în timp ce deficienta de vitamina B12 produce anemia pernicioasă care reprezintă o situaţie autoimună în care organismului îi lipseşte factorul intrisec necesar absorbţiei vitaminei B12 din alimente.

Anemia produsă prin distrugerea celulelor roşii

Anemia hemolitică (hemo înseamnă sange, lytic înseamnă distrugere) apare atunci când celulele roşii sunt distruse prematur (durata de viaţa normală acelulelor roşii este de 120 de zile), iar măduva hematogenă (ţesutul moale spongios din interiorul oaselor care produce celulele roşii) pur şi simplu nu poate menţine ritmul necesar producerii de celule roşii cerut de organism.

Deficienţele imunitare ale celulelor rosii determina anemie.

Anemia cu celule în seceră (siclemia) - reprezinta o forma severă de anemie,hemoglobina se deformează în momentul în care cedează oxigen, îngustând celulele roşii în formă de seceră, ceea ce duce la distrugerea prematura a acestora.

Talasemia este o anomalie ereditara a sintezei de hemoglobina; talasemia majora denumita si anemia lui Cooley reprezinta o forma severa de anemie in care celulele rosii sunt distruse rapid si fierul este depozitat in piele si al nivelul organelor vitale iar talasemia minora implica doar o anemie medie si o schimbare a celulelor rosii redusa.

Deficienta de G6PDH (glucozo6fosfatdihidrogenaza) reprezintă situaţia în care celulele rosii fie nu produc destulă enzimă G6PDH ori enzima produsă nu este corespunzătoare iar celule roşii sunt distruse prematur fară protecţia acestei enzime.

Anemia prin pierdere de sange, apare în cazul accidentelor, operaţiilor, problemelor de coagulare, sangerarii intestinale în cazul bolii inflamatorii intestinale, în aceste cazuri este nevoie de un aport de fier.

Anemia aplastică, este un tip de anemie potenţial fatal şi reprezintă scaderea capacitatii maduvei osoase de a produce toate cele trei tipuri de celule sangvine – eritrocite, leucocite si plachete sangvine.

Au fost identificate peste 400 de tipuri de anemie, multe dintre ele clasificate drept rare, fiind grupate în categorii în funcţie de cauze şi tratamente.

După diagnosticarea acesteia, care se poate face şi prin testul cu aparatele de biorezonanţă şi biofeedback, firma Calivita ne ajută în toate cazurile de anemie prin produsele sale, folosite în funcţie de tipul de anemie astfel:

Anemie feriprivă - Iron Plus sau Vital A,B,AB,O, Power Mins, Noni Liquid, Mega B-Complex, Kids Greens, Evening Primrose Oil, Infant Formula.

Anemie generată de lipsa vitaminelor B şi a acidului folic - Vital A,B,AB,O, Full Spectrum, Super Mega 50, Noni Liquid, Bee Power Royal Jelly, Panax Ginseng, Senior Formula, Zenthonic,

Anemie datorătă funcţionării necorespunzătoare a glandei tiroide Spirulina Max, Ocean 21, Zenthonic,

Anemie datorată malabsorţiei – Green Care

Pentru informatii suplimentare CONTACTATI-NE iar echipa noastră de medici specialişti vă va da indicaţiile competente necesare alegerii corecte a produselor naturiste pe care să le folosiţi.Produse naturiste recomandate la Anemia feripriva:


"Anemia", "feripriva" nu a fost găsit printre înregistrări!