WEBSITE PARTENER

Produse naturiste Calivita, terapii si tratamente naturiste

0751.253.001
0766.799.952

Analgezicele (gr an-"fără" + algesis "durere") reprezintă o grupă de medicamente care calmează temporar durerea. Durerea poate fi definită ca o sensaţie subiectivă, complexă, care reflectă activitatea tisulară, reală sau posibilă şi răspunsul efectiv la aceasta.

Durerea apare datorită stimulării unor receptori specializaţi (nociceptori), şi/sau fibrelor nervoase aferente. Ei pot fi mecanoreceptori( răspund la stimuli fizici) şi chemoreceptori (răspund la stimuli chimici). Durerea poate fi lentă sau rapidă în funcţie de nociceptorii care o transmit. Nociceptori Aδ care sunt puţin mielinizate transmit semnalele cu o viteză între 6-30m/sec. transmit durerea rapidă resimţită la 1/10 sec după stimulare, fiind o durere înţepătoare, acută, iar fibrele C (nemielinizate) cu o viteză de 0,5-2 m/sec. transmit durerea lentă, care este resimţită ca fiind o durere pulsatorie, arzătoare şi pulsatorie

Percepţia durerii are loc atunci cînd nociceptorii sunt stimulaţi şi transmit semnale către neuronii senzitivi din măduva spinării. Aceşti neuroni eliberează glutamat, un excitant major al neutrasmiterii de la un neuron la altul. Semnalul este transmis către talamus, acolo unde are loc percepţia durerii. De aici, semnalul nervos ajunge la cortexul senzitiv, moment în care fiecare individ devine conştient de durere.

Durerea poate fi :
Durerea acută: definită ca o durere de scurtă durată sau cu sursă care poate fi identificată şi ne atenţionează asupra afectătii ţesuturilor sau a unei boli.
Durerea cronică este acel tip de durere cu durată mai mare de 6 luni, asociată de obicei cu un anumit tip de rănire sau de boală
Durerea fiziologică poate fi grupată în funcţie de sursă şi de nociceptori în :
Durerea cutanată, cauzată de rănirea ţesuturilor superficiale ale pielii
Durerea somatică îşi are originea în ligamnte, tendoane, oase, vase sanguine
Durerea viscerală, durerea datorată organelor interne
Durerea membrului fantomă apare la persoanele care au suferit operaţia de amputare a unui membru, sau la persoanele care nu sesizează stimulii fizici

Neuropathic pain" sau neuralgia este durerea rezultată ca urmare a distrugerii neuronului sau afectării acestuia

Ca întotdeauna CaliVita ne ajută cu produsele ei, în funcţie de cauza durerii folosim White Willow, Ocean 21, Zenthonic, Bio Harmonex.

Pentru informatii suplimentare CONTACTATI-NE iar echipa noastră de medici specialişti vă va da indicaţiile competente necesare alegerii corecte a produselor naturiste pe care să le folosiţi.Produse naturiste recomandate la Analgezic calmant durere:


"Analgezic", "calmant", "durere" nu a fost găsit printre înregistrări!