WEBSITE PARTENER

Produse naturiste Calivita, terapii si tratamente naturiste

0751.253.001
0766.799.952

Amigdalita este o infectie sau inflamatie a amigdalelor palatine. Amigdalele sunt mase de tesut limfatic de forma rotundă situate de o parte si de alta a gatului, deasupra si in spatele limbii, făcând parte din sistemul imun al organismului. Printre alte funcţii ele opresc ca o barieră microorganismele infecţioase.

Principalele cauze de amigdalite sunt cele virale si bacteriene. Bacteria cel mai des implicată în producerea amigdalitelor este streptococul beta-hemolitic grup A (SBHGA), care produce de asemenea şi angina streptococica.

Amigdalita poate fi :
- Acută, este o infectie a amigdalelor cauzată de unul sau mai multe tipuri de bacterii sau virusuri. Amigdalita acută este caracterizata de o instalare rapida sau graduala a durerii in gat, asociata de obicei cu febra. Apar dificultăţi la înghiţire,chiar şi a salivei, dureri în urechi la înghiţire, respiraţie urât mirositoare. congestie nazala si guturai, noduli limfatici imflamati, cefalee (dureri de cap), dureri abdominale Suprafata amigdalelor devine rosu-aprins, cu sau fara o depunere alb-cenusie (exudat). Ganglionii gâtului se pot umfla şi poate apare febra.
Cand inflamaţia gâtului este insoţită de simptome de tip gripal ca şi congestia nazală (aflux excesiv de sange la nivelul nasului), catar (secretii apoase nazale) nazal, strănut şi tuse, etiologia este cel mai probabil virală. Infecţia virală a amigdalelor se vindeca de obicei fara tratament in aproximativ doua saptamani.
Inflamatia gatului acompaniata de febra peste 38,3 C, brusc instalata (febra usoară sau subfebrilităţile pot indica o infectie virală) si cresterea in volum a nodulilor limfatici, indica de obicei o infectie bacteriana.
- Cronică, este o infectie persistenta a amigdalelor. Infectiile repetate pot cauza formarea unor mici buzunare (cripte) in amigdale, care adapostesc bacteriile, in aceste cripte sa formează pietricele urât mirositoare care pot conţine cantităţi mari de sulf. Dacă sunt zdrobite apare respiraţia urât mirositoare. Netratate, amigdalitele repetate şi cele datorate infecţiei streptococice poate conduce la complicatii importante cum ar fi reumatismul articular acut (boală inflamatorie provocată de acţiunea toxinelor streptococului beta hemolitic grup A, care provoacă o inflamaţie a articulaţiilor mari şi a inimii).
Firma CaliVita ne ajută şi în acest caz cu produsele sale Noni liquid, Garlic Caps, Vitamina C 1000, Vitamina C-Plus Flavonoid, Para Protex, Oregano Oil, Liquid Clorophyll, Aquarion Water Ionizer
Pentru informatii suplimentare CONTACTATI-NE iar echipa noastră de medici specialişti vă va da indicaţiile competente necesare alegerii corecte a produselor naturiste pe care să le folosiţi.Produse naturiste recomandate la Amigdalita:


"Amigdalita" nu a fost găsit printre înregistrări!