WEBSITE PARTENER

Produse naturiste Calivita, terapii si tratamente naturiste

0751.253.001
0766.799.952

Alopecia (căderea părului) reprezintă o afecţiune dermatologică inflamatorie care afectează foliculii piloşi, în special la nivelul scalpului, cu o evoluţie cronică, ce constă în apariţia unor zone depopulate ale scalpului, cel mai adesea apare ca o consecinţă a unei traume emoţionale sau a unui dezechilibru hormonal.

Deşi nu se cunoaşte cauza acestei afecţiuni, specialiştii sunt de părere că alopecia este o afecţiune autoimună, declanşată de predispoziţia genetică asociată cu factorii de mediu, uneori şi ca urmare a unui tratament, de exemplu chimiotetapia. Chiar dacă nu determină durere, şi nu pune în pericol viaţa, alopecia poate determina afecţiuni psihice, anxietate sau depresie.

Pierderea părului pe anumite porţiuni ale scalpului este cunoscută sub denumirea de alopecia areata, iar în cazul întregului scalp alopecia totalis, iar când are loc pe tot corpul se numeşte alopecia universalis, şi apare prepondrent în cazul tratamentului cu citostatice.

Cercetători japonezi au identificat o genă, SOX21 care pare a fi responsabilă pentru căderea părului, iar un cercetător indian este de părere că o verigă dintr-un hormon androgen ar fi responsabilă de pierderea părului.

Vă prezentăm tratamentul cu produse naturiste CaliVita® International, în cazul alopeciei, indicat de Dna dr. Georgeta Doina Păun, medic specialist atestat IMUNE pentru biorezonanţă, specialist în tratamente şi terapii naturiste:

Rhodiolin 1 – 0 – 2, după masă, timp de 3 luni continuu, relaxează sistemul nervos central şi periferic, prin creşterea nivelului de serotonină supranumit şi hormonul fericirii şi al stării de bună dispoziţie, ajută prin asigurarea unui calm emoţional atât de necesar în această afecţiune

ProSelenium 1 – 0 – 1, după masă, timp de 3 luni continuu, un mineral cu efect antioxidant foarte puternic şi eficient în prevenirea şi tratamentul mătreţii, una din cauzele majore ale căderii părului.

Super Soya Lecithin 1 – 1 – 0, după masă, timp de 3 luni continuu, asigură sănătatea scalpului şi combate astfel căderea părului,

Oregano Oil 20 de picături în şampon, alternând cu şamponul Nizoral, de la farmacie.

Stress Management B-Complex 1 – 1 – 0, conţine toate vitaminele B de un real folos în refacerea scalpului, şi stoparea căderii părului.

Căderea părului este un fenomen normal, cam 50-100 de fire pe zi, firele de păr fiind înlocuite apoi de altele. Datorită unor cauze încă nedeterminate nu mai cresc apoi fire de par, în acest caz apărând alopecia.
Bulbul sau radacina firului de par este hranita si irigata cu sange care transporta oxigen si substante nutritive esentiale pentru cresterea firului de par. Acesta este acoperit de cheratina, o substanta care ii confera duritate, stralucire si suplete.

Cauzele care pot influenţa creşterea părului şi apariţia alopeciei sunt diverse: stresul psihic, afecţiuni dermatologice (micoze, parazitoze), agresarea organismului de către substanţe chimice (citostatice) şi radiaţii electromagnetice (raze X sau gama), produse cosmetice agresive, agresiunea mecanică a firului de păr (coafare, vopsire, decolorare, tic psihic -tricotilomanie), boli interne (boli ale tiroidei, rinichilor, circulaţie periferică defectuasă), regim alimentar inadecvat, factori de mediu poluanţi (clorul din apa piscinelor, sărurile din apa de la robinet), fumatul, alcoolul şi cafeaua în exces.

In cazul bărbaţilor hormonul masculin testosteronul si alţi doi hormoni androgini sunt în mare parte responsabili de căderea părului.

Sunt mai multe tipuri de alopecie, mai întâlnite forme sunt cea androgenetică şi cea areata.

Cea mai frecventă formă de alopecie difuza este alopecia androgenogenetica (alopecia seboreica) denumita şi alopecia de tip masculin. Alopecia androgenică are cauză ereditară şi este mai frecventă la bărbaţi dar poate afecta şi femeile.

Alopecia areata, reprezintă căderea părului pe anumite porţiuni ale scalpului, de natură inflamatorie, de cauză necunoscută şi cu o evoluţie imprevizibilă caracterizată de căderea părului în plăci rotunde, bine delimitate, cu extindere radială a acestora, uneori în formă circulară, se poate asocia cu afecţiuni autoimune, dereglari imunologice cu prezenta unor factori indicand autoimunitatea bolii.

Alte forme alopecie sunt:

Alopecia de tracţiune cauzată de o excesivă tragere sau răsucire a firului de păr la rădăcina sa

Alopecia totalis este caracterizata de o pierdere totală a părului de pe scalp.

Alopecia universalis este termenul folosit pentru o pierdere totală a părului de pe întregul corp.

Alopecia barbae care e o boala ce afectează doar barbaţii, constând într-o pierdere a părului facial.

Alopecia mucinosa este pierderea părului şi formarea unor pete colorate pe piele.

Alopecia scarring, este un tip de alopecie care lasă cicatrice acolo unde s-a produs căderea părului.

Mai există şi două tipuri de pierdere temporară a părului : anagen effluvium, datorită chimioterapiei sau radioterapiei, creşterea părului reâncepând la sase luni de la terminarea tratamentului si telogen effluvium cu multiple cauze, cresterea părului revenind la normal după înlăturarea cauzei.

Tratamentele în cazul alopeciei sunt în general sub semnul întrebării şi poate fi medicamentos, chirurgical sau naturist.

Nici un procedeu terapeutic nu este eficient 100%, de aceea de cele mai multe ori trebuie abordate mai multe terapii concomitent, dar nici un procedeu terapeutic nu poate stimula foliculii pilosi atrofiati complet care nu mai au practic nici o resursa internă de refacere.

Ca şi în alte cazuri firma CaliVita® International ne oferă produse care să ne ajute, Rhodiolin, Pro Selenium, Protect 4 Life, Mega Protect 4 Life, Ginkgo XC, Stres Management B- Complex, Oregano Oil, Super Soya Lecithin,Triple Potence Lecithin.

Pentru informatii suplimentareCONTACTATI-NE iar echipa noastră de medici specialisti vă va da indicaţiile competente necesare alegerii corecte a produselor naturiste pe care să le folosiţi.Produse naturiste recomandate la Alopecie (caderea parului):


"Alopecie", "(caderea", "parului)" nu a fost găsit printre înregistrări!