WEBSITE PARTENER

Produse naturiste Calivita, terapii si tratamente naturiste

0751.253.001
0766.799.952

Alergia (greacă: αλλεργία, reacţie diferită) este o reacţie anormală, disproporţionată, exagerată şi excesivă a sistemului imunitar, faţă de antigene exogene care sunt bine tolerate de subiecţii normali. Alergia reprezintă o afecţiune complexă.

Vă prezentăm tratamentul cu produse naturiste CaliVita® International, în cazul alergiei, indicat de Dna dr. Georgeta Doina Păun, medic specialist atestat IMUNE pentru biorezonanţă, specialist în tratamente şi terapii naturiste:

Tratamentul pentru copii:

Noni Liquid 1 linguriţă – 1 linguriţă – 1 linguriţă, înainte de masă, 2-3 luni continuu

Strong Bones 1 – 0 – 1, timp de 2 luni continuu, calciu acţionează ca un antialergen nespecific la nivel celular.

Vitamina C500 1 – 1 – 0, timp de o lună de zile. Este un imunostimulator de excepţie, participă la activarea multor sisteme enzimatice şi are un rol foarte important în respiraţia celulară. Apoi se alternează cu

Lion Kids C Vitamins, tablete masticabile 1 – 1 – 0.

În toate formele de alergii vitamina C se administrează minim 6 luni.

Tratamentul pentru adulţi:

Noni Liquid 1 lingură – 1 lingură – 1 lingură, înainte de masă, timp de 3 luni continuu

Omega 3 Natural Fish Oil 1 – 1 – 1, timp de 3 luni continuu, acţionează asupra sistemului imunitar, creşte rezistenţa organismului.

Vitamina C1000 2 – 1 – 1, este un imunostimulator de excepţie, participă la activarea multor sisteme enzimatice şi are un rol foarte important în respiraţia celulară

Stres Management B-Complex 1 – 1 – 0, timp de 2-3 luni continuu.

Liver Aid 0 – 1 – 1, pentru detoxifierea ficatului.

Opţional se poate utiliza dispozitivul energetic de uz personal BIOHARMONEX pe programul imunitate (legat de stimularea corespunzătoare a sistemului imunitar, programul RESPIRATOR (dacă este o alergie a căilor respiratorii, precum în rinita alergică, astm alergic) programul PIELE (dacă este vorba de urticarie, dermatită de contact, sau alte manifestări alergice pe suprafaţa pielii), dar obligatoriu se începe cu programul de DETOXIFIERE.

Aceste produse naturiste Calivita se administrează în paralel cu medicamentele alopate prescrise.

Antigen (greacă: anti=contra şi geano=a naşte, a genera) este termenul care defineşte orice substanţă de origine endogenă sau exogenă, care, odată ajunsă în organism, nu este recunoscută ca proprie şi determină apariţia unui răspuns imun, ce vizează neutralizarea şi eliminarea ei.

Aşadar alergiile sunt produse, la organismele sensibilizate, de antigene exogene (provenite din mediul extern) numite alergene. Majoritatea alergenelor sunt proteine, glico-proteine şi, mai rar, glucide pure, substanţe chimice cu moleculă mică (izocianaţi, anhidride sau formaldehidă), precum şi unele metale (de exemplu crom şi nichel).

Reacţiile alergice îmbracă mai multe forme şi pot fi localizate la un anumit aparat ( alergia aparatului respirator, alergia digestivă, cutanată, etc ) sau pot fi generalizate dintre care de gravitate extremă este şocul anafilactic.

Cele mai obişnuite cauze ale alergiilor sunt polenul copacilor, ierburilor si gramineelor (graminee salbatice, porumbul, grâul, secara etc.), praful de casa, mucegaiurile, proteine de origine animala (NU parul animalelor), anumite alimente si medicamente, intepaturile de insecte

Mecanismul de apariţie a reacţiilor alergice implică două etepe,

- la primul contact cu substanta alergenica organismul este sensibilizatiar celulele specializate ale sistemului imunitar identifică şi prelucrează molecula straina, producând mari cantităţi de anticorpi de tip imunoglobulina E care se fixează pe celulele implicate în raspunsul de tip alergic (mastocite, bazofile) care sunt răspândite în tot corpul

- iar la urmatorul contact, sistemul imunitar prin anticorpii de tip E (Ig E) o recunosc si determina eliberarea de mediatori chimici (printre care histamina si prostaglandinele)reactioneaza si apar manifestarile clinice ale reactiei alergice.

Cele mai frecvente reacţii alergice se produc la nivelul pielii, mucoaselor şi al căilor respiratorii, reacţia organismului putând fi de la uşoară - manifestarile afectează un singur organ sau doar o arie specifică şi constau în roşeaţă, erupţie, prurit, lăcrimare, rinoree, etc, la medie - manifestările se extind la alte părţi ale organismului, până la gravă - este afectat întreg organismul iar manifestările sunt multiple incluzând probleme respiratorii, crampe abdominale, scăderea tensiunii arteriale, pierderea cunostinţei (acestea din urmă sunt caracteristice socului anafilactic, urgenţă medicală ce pune în pericol viaţa).

Vom trece acum în revistă alergiile cele mai întâlnite.

Alergia alimentară - apare la ingerarea unui anumit aliment sau aditiv alimentar, ca reacţie la o proteină ce poate fi prezentă în aliment sau aditivul alimentar respectiv, cele mai obişnuite alimente susceptibile fiind : ouăle, laptele, pestele, fructele de mare, alunele, nucile, soia, grâu.

Un caz particular îl reprezinte reacţiile alergice aparute în urma unui sărut, atunci când unul dintre parteneri tocmai a mâncat ceva la care celălalt este alergic.

Alergia medicamentoasă – care nu trebuie confundată cu reacţiile adverse, apare atunci când sistemul imunitar reacţionează împotriva unui medicament pe care il consideră, în mod greşit, agent patogen, printre cele mai frecvente fiind alergia la penicilină şi la sulfamide

Alergia la veninul de insecte - apare ca reacţie a organismului la veninul unor insecte, albina şi viespea cel mai adesea, dar şi unele specii de furnici. Înţepătura de albină şi înţepătura de viespe sunt cele mai susceptibile de a declanşa o reacţie extrem de severă - socul anafilactic (anafilaxia).

Rinita alergică - este o inflamaţie a mucoasei nazale, uneori şi a mucoasei sinusurilor care apare în urma contactului cu un alergen, pe cale respiratorie, şi se manifesta prin rinoree (scurgere de lichid), strănut, nas înfundat, prurit (mâncărime) nazal, uneori cefalee.

Dermatita de contact - este o inflamaţie cronică a pielii apărută ca urmare a contactului cu diferite alergene, şi se manifesta prin apariţia unor erupţii la nivelul pielii, frecvent la locul contactului, cu aspect eritematos, uneori cu vezicule sau cruste la suprafată, şi se pot extinde şi în alte localizări cutanate.

Conjunctivita alergică - este inflamarea conjunctivei (invelisul intern al pleoapelor şi a unei părţi a globului ocular) datorată contactului cu substanţe alergene.

Astmul - este o boală cronică inflamatorie ce afectează bronhiile. Pe fondul inflamaţiei cronice din bronhii se produc episodic crize - spasm al bronhiilor, inflamaţia producând o îngustare a acestora ceea ce limitează fluxul de aer care intră şi iese din plamani, senzatia fiind cea de sufocare. Din cauza îngustarii bronhiilor, la respiraţie pot apare zgomote – suieraturi (wheezing).

Cea mai bună metodă de a preveni reacţia alergică este identificarea şi evitarea alergenului care este cauza apariţiei semnelor şi simptomelor.

In stabilirea unui diagnostic corect, de foarte mare importanta este anamneza - discutia cu medicul - prin care se poate stabili o cauza initiala şi testele alergologice, în mod uzual se folosesc trei tipuri de teste: cutanate, serologice şi hematologice.

O cale rapidă de identificare a alergenului, o reprezinte testul cu aparatele de biorezonanţă şi biofeedback, care ne pot da informaţii preliminare, ce pot sa evita testele alergologice, acestea fiind doar o ultima alternativă.

Sunt şi unele alergii foarte rare, unele chiar dramatice precum cea a unei tinere mame din Marea Britanie care a a dezvoltat o puternica alergie la propriul sau copil, cauztă de o boală extrem rară a pielii, Pemphigoid Gestationis.

De asemenea trebuie menţionată şi o alergie determinată de sensibilitatea la undele electromagnetice, manifestată prin dureri de cap, tahicardie, ameţeli, şi o stare de oboseală generală, în special când folosesc telefonul mobil, cuptoarele cu microunde, etc.

În acest caz firma CaliVita ne propune utilizarea Communiguardului, conceput sa armonizeze efectele electromagnetice pentru protejarea organismului.

Tot firma CaliVita ne pune la dispoziţie şi alta produse pe care putem să le folosim în cazul alergiilor, atât pentru a prevenii reacţiile alergice cât şi după apariţia acestora, ca Noni Liquid sau Noni Capsule, Beta Carotene, Vitamina E, Evening Primrose Oil, Stress Management B-Complex, Rhodiolin, Strong Bones.

Pentru informatii suplimentare CONTACTATI-NE iar echipa noastra de medici specialisti vă va da indicaţiile competente necesare alegerii corecte a produselor naturiste pe care să le folosiţi.Produse naturiste recomandate la Alergie:


"Alergie" nu a fost găsit printre înregistrări!