WEBSITE PARTENER

Produse naturiste Calivita, terapii si tratamente naturiste

0751.253.001
0766.799.952

Aftele rerezintă ulceraţii superficiale, dureroase, care apra cel mai des pe mucoasa bucală dar uneori şi pe mucoasa genitală. Aftele pot fi izolate sau pot să se integreze într-o boală mai generală, aftoza,având cauze necunoscute, cu un procent mare de recidivă.

Aftele bucale, denumite şi ulcere bucale sau stomatită aftoasă sunt ulcere superficiale sau profunde apărute oriunde pe mucoasa bucală, dar de obicei se localizează pe zonele mobile ale cavităţii bucale ca limba sau faţa internă a buzelor şi obrajilor şi la baza gingiilor.  Debutează ca o umflătură mică roşie şi sensibilă care dă senzaţia de arsură. Aftele rupte sunt acoperite cu o membrană galbenă sau albă şi mărginite de un halou rosu.

Deşi nu sunt datorate unei bacterii sau unui virus, aftele pot fi provocate de alergia la un anumit tip de bacterie care se găseşte în cavitatea bucală, de o reactie alergica la anumite alimente.Mai pot fi determinate şi de lipsa unor vitamine şi microelemente,de aceea este indicat un control periodic al stării de sănătate, prin metode neinvazive cu aparatele de biorezonanţă, de stresul emoţional şi traumele locale sau lezarea mucoasei bucale prin periaj, proteze dentare sau alimente fierbinţi, de fumat,de sistemul imun deficitar.

Aftele bucale se pot fi împăţite în trei categorii :
- ulcere aftoase minore ( ulcerele Mikulicz ) sunt de dimensiuni mici 2 - 4 mm, rotunde sau ovale, cu o bază iniţial galbene iar apoi gri, înconjurate de halou eritematos şi edem, care se vindecă în cel mult o săptămână şi apar la intervale de 1 - 4 luni, nu lasă cicatrice.
- ulcere aftoase majore ( ulcerele Sutton, periadenita mucosa necrotica recurentă ) sunt mai mari, rotunde sau ovale cu dimensiuni de până la 1 cm şi durează mai mult, 10 până la 40 de zile,  au o recurenţă mai mare, apar pe faţa dorsală a limbii sau palatul, şi  
- ulcere herpetiforme, care apar la vârste mai înaintate, apar prin veziculare care trece rapid în ulcere punctate, multiple, discrete, cresc în dimensiuni lăsând ulcere mari rotunde, se vindecă în 10 zile sau mai mult şi sunt foarte dureroase.

Nu exista un tratament pentru aftele bucale sau un tratament care să prevină apariţia lor, dar trebuie luate masuri care pot preveni aparitia aftelor,iar atunci când au aparut pot fi folosite produse CaliVita care sa ajute la grăbirea vindecării lor.

Astfel trebuie evitate alimentele sărate, iritative, condimentate, periajul puternic, aparatele dentare, alimentele fierbinţi.

Produsele CaliVita care le folosim sunt cele care ne asigură o imunitate bună, Noni liquid, Immunaid, Vitamina C 1000, cele care ne ajută să nu avem deficienţe de vitamine, minerale sau microelemente, Full Spectrum, Power Mins, Stress Management B-Complex, Vitalurile de grup, etc.

Atunci când au apărut deja aftele putem folosi ParaProtex, Acidophilus, Liquid Chlorophyll (intern sau se clateşte gura cu lichidul).Produse naturiste recomandate la Afte inflamatii si ulceratii in cavitatea bucala:


"Afte", "inflamatii", "si", "ulceratii", "in", "cavitatea", "bucala" nu a fost găsit printre înregistrări!