WEBSITE PARTENER

Produse naturiste Calivita, terapii si tratamente naturiste

0751.253.001
0766.799.952

Unul din cele mai complexe organe ale corpului omenesc este ochiul ; ochii sunt imediat după creier ca şi complexitate, având mai mult de 2 milioane de componente. Sistemul oftalmologic are ca funcţie principală vederea, care este considerată cel mai important simt a omului.

Dar dincolo de rolul fiziologic ochii, care sunt consideraţi oglinda (fereastra) sufletului exprimă toate emoţiile oamenilor, dragoste, fericire, ură, supărare, furie, invidie, durere şi în acelaşi timp ne oferă multe indicii despre sănătatea noastră, indicând simptome primare ale unor afecţiuni.

Ochii erau consideraţi încă din antichitate o sursă care provoacă fascinaţie sau teamă, sau ca „ochiul diavolului” se credea că au puteri malefice asupra oamenilor sau recoltelor şi vremii.
Tulburările de vedere au cauze diverse date de afecţiuni generale ale organismului precum : anemia feriprivă, alcoolismul, migrena, tumorile cerebrale, tumorile hipofizare, scleroza multiplă, accidentul vascular cerebral, sau cauze oftalmologice precum gliomul optic, dezlipirea de retina, astigmatismul, nevrita optică, uveitele, retinopatia diabetică, keratoconjunctivita sicca, atrofia nervului optic.

Afecţiunile oftalmologice sunt complexe datorita complexitaţii ochiului dar sunt cateva afecţiuni mai des întâlnite precum hipermetropia, astigmatismul, presbiopia, strabismul, glaucomulul, cataracta, conjunctivitele, ambliopia, şi despre care vom spune câteva cuvinte pentru o prezentare informativă.
Hipermetropia reprezintă o afecţiune care se manifestă prin vedere înceţoşată, datorită focalizării în spatele retinei a razelor luminoase.
Tulburările se manifestă atât la vederea la distanţă, obiectele deşi se vad bine se văd mai aproape decât sunt în realitate, cât şi vederea de aproape unde sunt probleme cu activităţile desfaşurate la distanţă mică, cititul sau cusutul.

Miopia se manifestă prin vedere neclară la distanţă datorită focalizării razelor luminoase în faţa retinei. Deşi miopia are cauze preponderent ereditre, ea se manifestă şi la persoanele care desfăşoară activităţi care implică folosirea timp îndelungat a vederii la mică distanţă, precum cititul şi vizionarea programelor de televizor de la o distanţă prea mică.

Prezbiopia reprezintă diminuarea puterii de acomodare a ochiului o dată cu înaintarea în vârstă, mai ales la distingerea obiectelor de aproape. În mod normal, muschii care sustin cristalinul se relaxeaza si se contracta in functie de distanta la care se afla obiectele, dar în acest caz deşi muschii încă functioneaza, cristalinul isi pierde din elasticitate si nu-si mai poate modifica convexitatea pentru a vedea bine obiectele de aproape focalizând imaginile în spatele retinei, determinand o vedere neclara.

Strabismul reprezintă o afecţiune vizuală în care ochii nu au capacitatea de a focaliza aceeaşi imagine în acelaşi timp. Cel mai adesea apare în copilărie,fiind numit uneori şi "ochi-incrucisati", "privire crucisa".
Musculatura din jurul fiecărui ochi determină mişcarea sincronă în aceeaşi direcţie şi în acelaşi timp a ambilor ochi,iar când acest lucru nu se mai produce creierul are dificultati în suprapunerea celor două imagini ce provin de la fiecare glob ocular astfel apare strabismul.

Cataracta este o afecţiune caracterizată prin opacifierea unei părţi a ochiului numită cristalin. Acesta este o lentilă biconvexă naturală ce are rol în focalizarea imaginilor pe retină, dar odată cu înaintarea în vârstă se opacifiază, vederea devine neclară, apare sensibilitatea la lumină

Glaucomul cuprinde totalitatea afecţiunilor oftalmologice caracterizate de presiune intraoculara crescuta, afectare a nervului optic si deficit al campului vizual, care în final duc la pierderea vederii. Cuvantul “glaucom” provine din grecescul “glaukos=gri-albastrui”, aspect ce se referea probabil la un stadiu depasit al bolii asa cum o cunoastem astazi.

Există trei forme de glaucom:
- glaucomul cu unghi deschis,cea mai frecventă formă, în care nervul optic este usor lezat, provocând pierderea treptată a vederii, datorita presiunii intraoculare crescute, atunci când umoarea apoasa nu este drenată în mod corespunzător sau datorită scăderii fluxului sanguin care vascularizează nervul optic.
- glaucomul de unghi închis, mai puţin frecvent, datorat blocării de către iris şi cristalin a circulaţiei umorii apoase din camerele globului ocular,presiunea intraoculară creată comprimă sistemul de drenare (sistemul de trabecule) al ochiului.
- glaucomul congenital sau infantil, care este o formă rară de glaucom care apare la copii la naştere sau în primii ani de viaţă, având cauze congenitale.

Tratamentul afecţiunilor oftalmologice este atât medicamentos dar şi prin folosirea ochelarilor sau a unor exerciţii pentru remedierea acestora.

Prin suplimentele nutritive Calivita putem sa ajutăm şi sa întărim efectul acestor tratamente, putem să prevenim apariţia acestor afecţiuni, folosind Lutein, şi Lutein Plus, Beta Carotene, Vitamina C-Plus Flavonoid, Senior Formula, MegaProtect 4 Life, Zenthonic, Ginkgo XC, BioHarmonex.

Pentru informatii suplimentare CONTACTATI-NE iar echipa noastra de medici specialisti vă va da indicatiile necesare alegerii corecte a produselor natusiste pe care să le folositi.Produse naturiste recomandate la Afectiuni oftalmologice:


"Afectiuni", "oftalmologice" nu a fost găsit printre înregistrări!