WEBSITE PARTENER

Produse naturiste Calivita, terapii si tratamente naturiste

0751.253.001
0766.799.952

Statisticile medicale arată că din ce în ce mai mulţi oameni suferă de afecţiuni degenerative ale articulaţiilor.

Reumatismul articular degenerativ nu este o problemă nouă a contemporaneităţii, acesta a preocupat dintotdeauna oamenii şi cercetătorii în ştiinţele medicale.
Reumatismul articular degenerativ, numit şi artroză sau reumatism artrozic, este procesul de uzură al articulaţiilor, spre deosebire de artrită unde este vorba de inflamaţia articulaţiilor.
Cele mai frecvent întâlnite forme de reumatism articular degenerativ sunt artroza şi spondiloza, iar categoriile cele mai expuse la aceste forme de reumatism sunt persoanele cu vârsta peste 40 de ani şi persoanele de sex feminin (75% dintre persoanele afectate sunt femei).
Artroza este o formă a reumatismului degenerativ care se instalează în condiţiile unei uzuri semnificative a cartilajelor articulare ca urmare a proceselor naturale de îmbătrânire care includ alterarea biochimică a articulaţiilor.

Artroza apare la vârste mai înaintate.

A doua formă de reumatism articular degenerativ este spondiloza, care se manifestă prin alterarea discurilor intervertebrale şi a vertebrelor cervicale, care pe lângă durerile specifice pot da şi dureri de cap, ameţeli.Spondiloza se manifestă la nivelul întregii coloanei vertebrale, în mod special la nivelul vertebrelor cervicale, ca urmare a îmbătrânirii ţesutului, a poziţiilor vicioase ale coloanei vertebrale, a sedentarismului, a tonifierii scăzute a musculaturii şi a diverselor anomalii congenitale şi a traumatismelor

Reumatismele articulare degenerative apar în anumite condiţii care ţin de: vârstă (acestea apar la vârste înaintate), funcţiile metabolice (obezitate, gută), de factorii meteorologici (frigul şi umiditatea pot produce tulburări vasomotorii şi leziuni degenerative la nivelul articulaţiilor) şi de anatomia patologică (erodarea cartilajului articular, hipertrofia şi proliferarea osului cu formarea de osteotite – excrescenţe osoase).
Reumatismul degenerativ nu pune în pericol viaţa individului, cu toate acestea astfel de afecţiuni crează un disconfort major, iar simptomatologia nu este atât de blândă. Reumatismul articular degenerativ nu poate fi vindecat complet, însă printr-un tratament specific se pot ameliora simptomele, iar viteza de evoluţie a afecţiunii poate fi frânată.

O alta boala articulară degenerativă este osteoartrita cronică.
Osteoartrita denumita si artrita hipertrofica, degenerativa sau senilă, e întâlnită dupa varsta de 40 de ani. Ea este o afectiune cronica degenerativa, neinflamatoare a articulatiilor aparand leziuni cartilaginoase cu formare de osteofite si condrofite cu dureri, deformari si tulburari functionale. Artrita cronica poate urma dupa cea acuta, tinand mai multi ani. Articulatiile cele mai afectate sunt vertebrele lombare, cervicale, articulatia coapsei, genunchiului si ale degetelor. Examinarea radiologică evidenţiază: prelungiri epifizare in cioc de papagal, neoformatiuni cartilaginoase si osoase; clinic: articulatii rigide si dureroase la mers dimineata.
Se atenueaza dupa putina miscare, se intensifica la oboseala si dispare in timp.
Uzura cartilajelor determina eliberarea unor enzime care distrug elementele constitutive ale colagenului.
Osteoartrita poate fi ameliorata şi îndepărtate efectele nedorite ale acesteia prin cateva remedii naturiste şi un stil de viaţă sănătos,o alimentatie bogata in produse naturale si factori antioxidanti, ca flavonoidele (cirese, afine, mure), vitamina C, carotenul. Sunt importante legumele bogate in sulf: usturoi, ceapa, varza.

Dr. Norman Childers, din SUA, care s-a vindecat de osteoartrita, recomanda un regim alimentar din care sunt excluse legumele cu o concentratie mare de alcaloizi, ce se afla in: tomate, cartofi, vinete, ardei, tutun deoarece alcaloizii inhibă refacerea colagenului din articulatii.

Corpul are propriul mecanism de aparare împotriva radicalilor liberi care provoacă deteriorarea membranei celulelor articulatiilor, prin enzima naturala glutation peroxidaza-GSH-Px, care este dependentă de seleniu, Seleniul protejeaza membrana celulara si inhiba inflamatia articulară.

Pentru refacerea articulaţiilor sunt necesare substante antioxidante ca: Se, Mn, vitaminele C, E si elemente nutritive : niacinamina, acid pantotenic, vitamina B6, Zn.
În tratamentul afecţiunilor articulare degenerative este necesar să fie incluse şedinţe de fizio şi kinetoterapie (exerciţii fizice active cu supraveghere medicală care stimulează mobilitatea şi rehidratează articulaţiile afectate), presărând la intervale regulate de timp şi şedinţe de masaj terapeutic specific, împreună cu un tratament naturist, si nu medicamentos pentru că este de lunga durată iar tratamentul medicamentos are efecte secundare nedorite(ulcer gastric, gastrite, etc.)

În cazul afecţiunilor articulare degenerative se pot folosi cu rezultate deosebite produsele Calivita, unele dintre ele, Joint Protex fiind special creat în acest scop, Pure Yucca, Omega 3 Natural Fish Oil, Pro Seleniu, Super Soya Lecithin, Shark Aid, White Willow ( acidul salicilic dizolvă calciul anorganic din cartilagii şi ligamente), BioHarmonex, antioxidanţi: MegaProtect 4 Life, protect 4 Life, Senior Formula.
Pentru informatii suplimentare CONTACTATI-NE iar echipa noastra de medici specialisti va va da indicatiile necesare alegerii corecte a produselor natusiste pe care sa le folositi.Produse naturiste recomandate la Afectiuni articulare degenerative:


"Afectiuni", "articulare", "degenerative" nu a fost găsit printre înregistrări!