WEBSITE PARTENER

Produse naturiste Calivita, terapii si tratamente naturiste

0751.253.001
0766.799.952

Acufene (zgomote in urechi)


Acufenele, sau tinnitus, sunt zgomote pe care pacientul le percepe intr-o ureche sau de multe ori in amandoua urechile sub forma de : suierat, vajaieturi, zumzait, fluierat, mai ales noaptea cand pacientul sta cu capul pe perna sau pot sa fie percepute incontinuu si zi si noapte.
Ele pot sa fie subiective (percepute numai de pacient) sau obiective (cand sunetul poate fi perceput si de examinator sau martori) si nu pot fi legate de nici o cauza externa.
Acufenele sau Tinitusul nu reprezinta o problema medicala importanta sau o boala de sine statatoare decat foarte rar.
Ele sunt un simptom care este determinat de cele mai multe ori de o circulatie defectuoasa intracraniana, dar care alunga linistea persoanei respective si sunt de cele mai multe ori insotite de anxietate, panica, stress permanent.


Schema de tratament pe care o recomand este urmatoarea:

 

ProdusAcțiune

Mod de administrare

Preț 

Omega 3

 Concentrat 

100 de tablete

Îmbunătățește circulatia la nivel cerebral,
ajuta la eliminarea placilor de aterom de pe  artere,regleaza tensiunea arterial, creste aportul de oxigenla nivelul tuturor tesuturilor, reduce stresul

1-1-1
dupa masa,
cel putin 3 luni

75,43Detalii produs

Stress Management
B Complex

100 de tablete

Diminueaza stresul produs de zgomotele din urechi prin tot complexul de vitamin B pe care il contine; Relaxeaza sistemul nervos central; are un effect calmant pronuntat.

1-1-0
dupa masa,
cel putin 3 luni

50,01Detalii produs

qProtect
90 tablete

Imbunatateste circulatia periferica a sangelui prin efectul vasodilatator, inlatura stresul, starea anxioasa, depresia care insoteste acufenele; extreme de benefic in toate tulburarile de auz (tinnitus mai ales)

2-1-0
dupa masa,
cel putin 3 luni

41,86Detalii produs

Rhodiolin

120 de tablete

Da starea de liniste de care pacientul are foarte mare nevoie; intareste sistemul imunitar; imbunatateste circulatia sangelui; regleaza bataile neregulate ale inimii (aritmia) care de cele mai multe ori insoteste acufenele

1-1-1
dupa masa,
cel putin 3 luni

120,56Detalii produs

Garlic Caps

100 de tablete

Prin usturoiul si patrunjelul din compozitie scade tensiunea arterial la hipertensivi si ajuta la eliminarea tinitusului din urechi
Atentie ! Se consuma cu multa apa !

1-0-1
dupa masa,
cel putin 3 luni

42,91Detalii produs
     

 

   Zgomotul lumii moderne este deosebit de agresiv, însă persoanele suferind de acufene suportă şi chinul unor zgomote pe care le aud în propriile capete. Această afecţiune extrem de deranjantă îi face pe oameni să audă pocnituri, uruituri, ţiuituri sau bâzâituri, care de fapt nu există în mediul extern.


Acufenele sunt zgomote sau vâjâituri în urechi, subiective sau obiective, de origine foarte variată, mai sunt denumite si tinitus.


Cuvântul tinnitus este derivat din latinescul tinniri care înseamnă a suna. Tinnitusul este definit ca fiind o percepţie auditivă nedorită, de origine internă, frecvent localizată şi rareori auzită de ceilalţi.


Acufenele sau Tinitus (este acelaşi lucru) afectează aproximativ 20% din populaţia planetei. Cel mai adesea sunt afectate persoane cu vârsta peste 40 de ani, dar în prezent se remarcă o creştere alarmantă în rândul adolescenţilor, din cauta obiceiului de a asculta muzica tare și de a vorbi foarte mult la telefon.
Acufenele se manifestă printr-un zgomot enervant în ureche şi pot afecta concentrarea şi odihna. Acufenele nu sunt o boală ci un simptom.


Tinnitusul poate fi cauzat de orice leziune a urechii, infecţii ale urechii, cauze neurologice, metabolice, vasculare, medicamente sau substanţe. Persoanele care petrec timp îndelungat auzind zgomote cu tonalitate înaltă ca cele produse de instrumentele muzicale, maşinile de pe şantier, împuşcăturile din poligoanele de tragere, sunt cele mai predispuse la tinnitus. Poate, de asemenea, să fie produs de antialgice, antibiotice, antidepresive şi sedative


Tinnitusul poate avea diferite forme şi are mai multe propuneri de clasificare.
Una din clasificări face diferenţa între tipul vibrator şi nonvibrator, în timp ce alte clasificări propuse fac diferenţa în clase subiective sau obiective.

 

  • Tinnitusul vibrator este produs de transmiterea la nivelul cohleei a vibraţiilor de la ţesuturile şi organele adiacente, iar cel nonvibrator este produs de modificările biochimice de la nivelul nervului auditiv.

 

  • Tinnitusul subiectiv, care este cel mai comun, este auzit numai de către pacient, iar cel obiectiv poate fi auzit cu ajutorul unui stetoscop amplasat în apropierea urechii pacientului.

 

Mecanismele care produc tinnitusul rămân puţin înţelese. Ele pot avea orice localizare de-a lungul căii auditive de la nucleul cohlear la cortexul auditiv. Unele teorii iau în considerare: leziuni la nivelul celulelor păroase, cohleare, care se descarcă repetat şi stimulează firele nervului auditiv într-un ciclu continuu, activitatea spontană la nivelul fibrelor nervoase auditive, hiperactivitate, nervi auditivi la nivel cerebral sau o reducere a activităţii supresive a cortexului auditiv central asupra activităţii nervului auditiv.

Acufenele pot apărea ca un singur episod izolat, temporar pentru câteva zile sau permanent.


Acufenele se pot manifestă într-o singură ureche sau, mai rar, în ambele urechi.


Cauzele medicale care provoacă acufene sunt alergiile, diabetul, colesterolul crescut, hipertensiunea arterială, dopurile de ceară din urechi, tumori, boala Meniere, aspirina (dacă este luată în exces). Persoanele în vârstă, din cauza deteriorării auzului, suferă frecvent de acufene.
O formă rară de tinnitus este provocată de anomaliile din vasele de sânge aflate în jurul urechilor şi care provoacă acufene atunci când muşchii se contractă.
 
După determinarea cauzei acufenelor, acestea se trateaza corespunzător.

 

SA VA FIE DE FOLOS !

 

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicul nostru din cadrul Centrului Medical Zegetina


Dr. Doina Păun


0751 253 001 / Consultatie online

 Produse naturiste recomandate la Acufene:


"Acufene" nu a fost găsit printre înregistrări!