WEBSITE PARTENER

Produse naturiste Calivita, terapii si tratamente naturiste

0751.253.001
0766.799.952

Acneea este cea mai comuna afectiune cronica a pielii, care se caracterizeaza prin inflamarea glandelor sebacee si foliculilor pilosi. De regula, leziunile apar pe pielea de pe fata, gat, piept si umeri.

Acneea afecteaza toate grupele de varsta, dar se intalneste mai des in perioada adolescentei, acneea juvenila afecteaza peste 80 % dintre adolescenti, si se reduce dupa varsta de 18-19 ani, mai repede la barbati, iar la femei pana la 30 de ani. Cresterea hormonilor la ambele sexe în timpul pubertăţii, determina o productie crescuta de sebum a glandelor sebacee. Excesul de sebum duce la hiperkeratinizare. Uneori sebumul se amesteca cu celulele moarte din zona respectiva si blocheaza porii ducand la acumulari de sebum si aparitia acneei.

In acnee mecanismele care genereaza aparitia bolii sunt foarte complexe si implica interacţiunea a numeroşi factori, atât interni cât şi externi aparatului pilosebaceu.

Acneea apare atunci cand porii (prin care circula sebum - de la glandele sebacee spre suprafata pielii) se blocheaza, iar secretia de sebum ramane "captiva". Porii sunt blocati de un cumul format din celule moarte si seboree. Cauza acestui blocaj nu este cunoscuta, dar nu reprezinta consecinta unei igiene defectuoase. Din porul blocat, se va dezvolta un punct alb sau negru. Glandele sebacee sunt stimulate de hormoni pentru a secreta sebum - in special de catre hormonii masculini care se numesc hormoni androgeni (care se gasesc si in organismul femeii, dar, firesc, in proportie mult mai mica decat in cazul barbatilor). Acesti hormoni sunt produsi de ovare, respectiv testicule. De asemenea, atat in organismul femeii, cat si al barbatului, hormonii androgeni sunt produsi si de glandele suprarenale. In perioadele marcate de stres, aceste glande secreta o cantitate mai mare de hormoni androgeni, cauzand si hipersecretia glandelor sebacee. De asemenea, la pubertate, glandele sebacee sunt hiperactive, ca urmare a modificarilor de ordin hormonal care au loc in organism.

Cu toate ca acneea nu este provocata de o infectie bacteriana, bacteriile inrautatesc situatia. Bacteria Propionibacterium acnes se gaseste in mod normal la suprafata pielii, actionand ca o bariera de protectie a pielii fata de alte bacterii daunatoare. Atunci cand secretia de sebum este "captiva" in foliculi, aportul de bacterie Propionibacterium acnes creste la nivelul porului blocat. Bacteriile daunatoare produc o serie de compusi chimici care ataca epiderma, provocand inflamatii si agravand iritatiile.

Acneea este insotita de leziuni ale pielii care pot fi :
- leziuni noninflamatorii - comedoanele închise si comedoanele deschise`
- leziuni inflamatorii - papule, pustule, noduli, cicatrici

Comedoanele se formeaza prin obturarea orificiului de eliminare a sebumului

În funcţie de gradul obstrucţiei acestea pot fi de două tipuri: închise şi deschise. Comedoanele închise, denumite şi " puncte negre" se formează prin obstrucţia parţială a foliculului pilos. Comedoanele se pot exprima prin simpla strângere între degete, şi în acest caz apare un filament compact, gras, de culoare galbenă, având o extremitate neagră, culoarea neagră de la nivelul părţii externe fiind dată de oxidarea grăsimilor şi a melaninei. Pacienţii în mod eronat consideră capătul negru ca fiind murdărie. Comedoanele deschise, sau "punctele albe" sunt produse prin obstrucţia totală a foliculului.

Tratamentul acneei cu produse naturiste Calivita implica folosirea unor produse case vor face o dezinfectie locala a leziunilor, o reglare a lantului endocrin si un aport de substante necesare pilii pentru a functiona normal.Pentru aceasta vom folosi Liquid Chlorophyll atat extern cat si intern, Pure yucca, Acidophylus with Psyllium sau ProBioBalance, Evening Primrose Oil, Stress Management B-Complex,Pover Mins, Chelated Zinc, Vitamina E, Beta Caroten, Se mai poate folosi, in functie de ten, lotiunea pentru curatare Aquabelle Hydrating Cleanser Lotion.

Pentru informatii suplimentareCONTACTATI-NE iar echipa noastra de medici specialisti va va da indicatiile necesare alegerii corecte a produselor natusiste pe care sa le folositi.Produse naturiste recomandate la Acnee:


"Acnee" nu a fost găsit printre înregistrări!