WEBSITE PARTENER

Produse naturiste Calivita, terapii si tratamente naturiste

0751.253.001
0766.799.952

Grasimile sau lipidele sunt substante foarte importante pentru organism.Ele, lipidele reprezinta o sursa importanta de energie pentru organism. Un gram de grasime ars produce 9,3 calorii.

Din punctul de vedere al originii lor, lipidele pot fi animale si vegetale. Deosebirea o dau acizii grasi care intra in constitutia lor. Acestia sunt saturati in grasimile animale si nesaturati in cele vegetale.

Grasimile reprezinta constituentul preponderent al tesutului adipos din organism (grasimi depuse sub piele).
Grasimile vegetale contin acizi grasi nesaturati (uleiuri de germene de porumb, de floarea soarelui, de soia etc.). Consumate crude (nepreparate termic), au un rol antiaterosclerotic, scazand colesterolul din sange.
Grasimile animale (carnea grasa, untul, untura, ouale etc.) contin acizi grasi saturati care duc la depunerea colesterolului in peretele arterelor, deci la ateroscleroza. Acest fenomen sta la baza unor boli deosebit de grave ca: infarctul miocardic, accidentele vasculare cerebrale ischemice, hipertensiunea arteriala, hiperlipidemiile etc.

Acizii grasi pot fi esentiali sau neesentiali.
Acizii grasi esentiali (linoleic, linolenic si arahidonic) sunt cei care nu pot fi sintetizati de organism: ei trebuie adusi din afara. Acestia se gasesc in grasimi vegetale, ca acizi grasi nesaturati.
Acizii grasi neesentiali sunt cei pe care organismul ii poate sintetiza pe baza aportului alimentar. Acestia se gasesc in grasimile animale (carne grasa, seu, unt, untura, oua) si contin acizii grasi saturati palmitic si stearic.

Organismul are nevoie pentru sinteza grasimilor proprii atat de acizi grasi saturati cat si nesaturati.
In organism lipidele au o functie energatica, prin ardere, metabolizare, elibereaza energie, dar au si o functie structurala deoarece intra in constitutia tuturor celulelor din organism

Intr-o alimentatie rationala trebuie pastrat un echilibru intre grasimile de origine animala (saturate, cu acizi grasi neesentiali) si cele de origine vegetala (nesaturate, cu acizi grasi esentiali). Grasimile animale trebuie sa reprezinte numai jumatate pana la doua treimi din totalul lipidelor din alimentatia zilnica.

Sub aspectul componentei chimice, grasimile sunt constituite din acizi grasi si glicerol. Dintre cele mai cunoscute mentionam trigliceridele (grasimile neutre), colesterolul, fosfolipidele din sistemul nervos, care au in componenta si fosfor.

Grasimile circula in sange cuplate cu proteinele in complexe denumite lipoproteine.
Acizii grasi prezenti in alimente animale (lapte, oua, carne) sunt principalii transportori de vitamine liposolubile: A, D, E, K

Atunci cand echilibrul intre aportul de grasimi necesare organismului si arderea,sau metabolizarea, acestora se strica, excesul de grasimi se acumuleaza in organism, ducand la obezitate si bolile asociate acesteia

Este de inteles ca trebuie sa restabilim acest echilibru printr-o dieta corespunzatoare, exercitii fizice, si prin consumul unor produse naturiste care ne pot ajuta in acest sens, prin reglarea corespunzatoare a lantului endocrin, folosind Evening Primrose Oil, Spirulina Max, si a celor care maresc arderile, Chromium Max, Citrimax and Chromium, Slim Formula sau Nopalin.

Pentru arderea grasimilor, si in special a celor de origine animala, sunt esentiale exercitiile fizice. Potrivit unui articol publicat in revista Journal of Lipid Research, atunci cand o persoana slaba sau obeza face exercitii fizice dupa o masa bogata in grasimi animale, acestea sunt consumate prin activitatea musculaturii contribuind astfel la imbunatatirea starii de sanatate a persoanei respective.



Produse naturiste recomandate la Absorbirea si arderea grasimilor:


"Absorbirea", "si", "arderea", "grasimilor" nu a fost găsit printre înregistrări!