zegetina.ro vă recomandă produsul Liquid C+ Bioflavonoids with Rose Hips- Produs naturist Calivita.

WEBSITE PARTENER

Produse naturiste Calivita, terapii si tratamente naturiste

0751.253.001
0766.799.952

Liquid C+ Bioflavonoids with Rose Hips- Produs naturist Calivita (Vitamina C lichida cu complex de bioflavonoide)

Tip
Supliment alimentar cu vitamine cu aromă de lămâie
Gramaj
Flacon = 240 ml
Telefoane comenzi:
0751.253.001, 0766.799.952
Preţul include TVA

84,65 Lei

Cantitatea dorită:
Preţ per bucată
Vizualizări:
1
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
  • LinkedIn
  • Yahoo Messenger
  • Del.icio.us
  • digg
  • Favorite

 

Liquid C + Bioflavonoids with Rose Hips


Vitamina C Lichida cu Bioflavonoide si Macese ( 240 ml)

 

 

Preţ + TVA = 84,66 lei

 

Liquid C + bioflavonoide si extract de macese este produsul naturist CaliVita care reprezinta noua generatie de vitamina C care datorita ingredientelor sale, vitamina C din fructe, bioflavonoide din citrice, rutina si hesperidina, macese si acerola, poate juca un rol important in sprijinirea sistemului de aparare al organismului.


Forma lichida este ideala mai ales pentru copii si pentru cei care nu doresc sa consume tablete si capsule.


Vitamina C, denumita si acidul ascorbic este un element esential pentru viata, pe care organismul uman nu o poate sintetiza si trebuie adusa din surse externe (din alimente sau suplimente alimentare).


Bioflavonoidele sunt substante denumite uneori si vitamine P dar nu sunt vitamine propriu-zise. Ele favorizeaza absorbtia vitaminei C si ii prelungesc efectul acesteia.
Nici bioflavonoidele nu pot fi sintetizate de organismul uman si din acest motiv ele sunt furnizate doar prin aport alimentar.
Se gasesc mai ales in citrice (lamai, portocale, grepfruit, goji) si sunt responsabile de culoarea fructelor.
Macesele rosii sunt cea mai bogata sursa de Vitamina C.

 

 

BENEFICIILE PRODUSULUI NATURIST LIQUID C + BIOFLAVONOIDE ȘI EXTRACT DE MĂCEȘE DE LA CALIVITA

 

  • Este puternic antioxidant impotriva radicalilor liberi care prin actiunea lor oxidativa lezeaza tesuturile si organele.
  • Asigura buna functionare a sistemului imunitar.
  • Participa la sinteza de colagen. Deficitul de vitamina C conduce la aparitita scorbutului.
  • Protejeaza sistemul cardiovascular: reda elasticitatea vaselor sanguine, reduce riscul anevrismelor si a infarctelor.
  • Mentine integritatea structurii interne a capilarelor.
  • Benefic in hemoragiile gingivale si in parodontita.
  • Reduce durerile musculare.
  • Faciliteaza absorbtia fierului, benefic in anemii mai ales in anemia feripriva.
  • Accelereaza vindecarea ranilor.
  • Intervine in regenerarea tesuturilor.
  • Deosebit de eficient in ateroscleroza.
  • Creste randamentul fizic la sportivii de performanta precum si la persoanele care efectueaza munci grele.
  • Protejeaza organismul imporiva substantelor cancerigene.

 

 

CUI RECOMANDAM PRODUSUL NATURIST LIQUID C + BIOFLAVONOIDE SI EXTRACT DE MACESE DE LA CALIVITA

 

  • Tuturor persoanelor sensibile la infectii pentru a le intari sistemul imunitar.
  • Tuturor persoanelor, mai ales pe durata lunilor reci de iarna.
  • Persoanelor in varsta, femeilor insarcinate si copiilor, datorita faptului ca este usor de inghiti si nu creaza probleme la inghitire.
  • Tuturor persoanelor pe perioada lunilor reci de iarna.
  • Fumatorilor, activi si pasivi.
  • Femeilor care iau anticonceptionale.
  • Persoanelor care consuma in mod frecvent alcool.
  • Tuturor persoanelor care doresc sa-si pastreze sanatatea.
  • Persoanelor care traiesc in marile metropole unde aerul este extrem de poluat.


 

                                        MOD DE ADMINISTRARE


Ca supliment alimentar, 2,5 ml (jumatate de lingurita) zilnic, sau conform recomandarilor medicului dumneavoastra.
Se poate amesteca cu iaurt sau alte alimente care nu urmeaza sa fie incalzite, pentru a le imbunatati gustul.

 


A se agita bine inainte de deschidere.
Dupa deschidere, pastrati produsul intr-un loc racoros si intunecat sau la frigider.
Pentru indulcire si aroma s-au folosit nectar bio de agave si lamaie proaspata.
Vitamina C se descompune in contact cu caldura.
In starile febrile trebuie crescuta cantitatea de Vitamina C.

 

 

PROSPECTUL PRODUSULUI NATURIST LIQUID C + BIOFLAVONOIDE ȘI EXTRACT DE MĂCEȘE DE LA CALIVITA

 

 

 Vitamina C este un nutrient esențial vieții, solubil în apă, implicat în producția de glucocorticosteroizi și de anumiți neurotransmițători (substanțe care permit transmisia influxului nervos), în metabolismul glucozei, al colagenului, al acidului folic și al anumitor aminoacizi, în neutralizarea radicalilor liberi și a nitrozaminelor, în reacții imunologice, care facilitează absorbția fierului la nivelul tubului digestiv.

Nevoia de a include plante proaspete sau carne crudă în alimentație pentru a preveni bolile a fost cunoscută încă din antichitate. Infuzia de ace de molid era utilizată în zonele temperate, sau de frunze ale copacilor rezistenți la secetă în zonele deșertice. În 1536, exploratorul francez Jacques Cartier, studiind fluviul Sf. Laurențiu, a folosit cunoștințele localnicilor pentru a salva viețile echipajului său, care murea de scorbut. A fiert ace de tuia pentru a face ceai, care, s-a dovedit mai târziu, conținea 50 mg de vitamina C la 100 grame.

 

În expediția din 1497 condusă de Vasco de Gama, efectele curative ale citricelor erau deja cunoscute.
Fructele citrice au fost una dintre primele surse de vitamina C disponibile pentru chirurgii navelor maritime.

Prima încercare de a crea o bază științifică pentru cauza scorbutului a fost făcută de un chirurg al unei nave a Marinei Regale Britanice, James Lind. În timp ce se afla pe mare în mai 1747, Lind a aprovizionat câțiva membri ai echipajului cu două portocale și o lămâie pe zi, în adiție față de rația zilnică, în timp ce ceilalți au continuat cu cidru, oțet sau apă de mare, pe lângă rațiile lor normale. În istoria științei, acesta este considerat a fi primul experiment controlat, când s-au comparat rezultatele a două populații cu un factor aplicat doar uneia, restul fiind identici. Rezultatele arătau fără îndoială că fructele citrice preveneau boala. Lind și-a transcris munca sa în cuvinte, iar în 1753, a publicat-o în Tratat asupra Scorbutului.
 

La fel ca majoritatea vitaminelor, vitamina C se descompune uşor şi este sensibilă la lumină, caldură şi vapori de apă, condiţii de care trebuie ţinut seama la depozitarea acesteia.
Necesarul de vitamina C creste în stările febrile, al consumului de steroizi, analgezice, aspirina sau cantităţi exagerate de alcool, precum şi la femeile care utilizează anticonceptionale
Din 1928 până în 1933, echipa de cercetători maghiară compusă din Joseph L. Svirbely şi Albert Szent-Györgyi şi, independent, americanul Charles Glen King, au izolat pentru prima dată vitamina C şi au arătat că este acid ascorbic.

 

La începutul secolului XX, omul de știință polonezo-american Casimir Funk a condus cercetările în ceea ce privește bolile de deficiență, iar în 1912 Funk a dezvoltat conceptul de vitamine, ca elemente componente ale hranei esențiale sănătății.
Un alt laureat al Premiului Nobel, Linus Pauling a considerat că vitamina C se poate administra profilactic şi terapeutic în numeroase boli, de la banalul guturai până la cancer.

 

Majoritatea speciilor de animale şi plante îşi sintetizează singure vitamina C, prin urmare, nu este o vitamină pentru ele. Sinteza vitaminei C este obţinută printr-o secvenţă de paşi, bazaţi pe enzime, care convertesc glucoza în acid ascorbic. Acest lucru are loc fie în rinichi, la reptile şi pasări, sau în ficat, la mamifere şi păsări ciripitoare (Passeriformes). Ultima enzimă din proces, l-gulonolactonă oxidază, nu poate fi fabricată de organismele umane deoarece gena care aparţine enzimei nu funcţionează.
Mutaţiile nu sunt însă letale, deoarce acidul ascorbic se regăseşte din abundenţă în sursele alimentare.

 

   Vitamina C se găseşte atât în zarzavaturi,(tomate, cartofi, broccoli, varză de Bruxelles, conopidă, spanac), cât şi în citrice,( lămâie verde, lămâie, portocală, grepfrut), dar şi alte fructe, papaya,, coacăze, căpşuni, pepene galben şi kiwi, sursa naturală principală constituind-o însă măceşele în care se găseşte împreuna cu aşa numitele flavonoide care sporesc efectele acidului ascorbic.

 

 

 

   Măceșul (Rosa canina) este o specie de plantă nativă în Europa, nord-vestul Africii și în vestul Asiei.
Este un arbust cu frunze căzătoare, înrudit cu trandafirul, cu o înălțime care variază între 1 și 5 metri. Tulpina este acoperită de țepi mici, ascuțiți, sub formă de cârlig. Frunzele cresc in manunchi de cate cu 5-7 frunzulite.
Florile sunt frumoase si parfumate, de culoare roz sau alb, cu 5 petale si un diametru de 4-6 cm.
Fructul, numit măceașă, are o formă elipsoidă și este roșu sau portocaliu închis.
Macesele sunt de fapt, fructe false, adevaratele fructe fiind cele din interior, achenele, carora li se spune impropriu “seminte”. Macesele sunt la inceput verzi, apoi, în faza de pârgă, culoarea devine portocalie, iar la maturitate deplină sunt roșii.
Recoltarea maceselor se face de la sfarsitul lunii august, pana în octombrie, înainte de caderea brumei, deoarece în aceasta perioada au cel mai mare continut de vitamina C.
Dupa recoltare, fructele se usuca, pe cale naturala, intr-un loc ferit de umezeala, umbrit, bine aerisit, timp de 1-3 saptamani.
In lunile mai-iunie, se pot recolta florile de maces, care se usuca, la fel ca si fructele.

   Măceșul (Rosa canina) este foarte apreciat în medicina naturistă, în special datorită complexului de vitamine pe care îl conține: vitamina A, B1, B2, C, K, P, E

Fructele contin: vitamina C (acid ascorbic si acid dehidroascorbic, avand un continut de 50 de ori mai bogat decat lămaile) acidul malic si acidul citric care contribuie la stabilizarea vitaminei C.; continutul de protovitamina A vitaminele B1, B2, B3, B5, K, P, PP, alfa si beta tocoferol (vitamina E), acid nicotinic (vitamina antipelagroasa).
Macesele reprezinta si un puternic mineralizant, prin continutul de magneziu, calciu, fier, mangan, fosfor, potasiu, seleniu, sulf si zinc; contine tanini care ii confera utilitate in afectiunile sistemului digestiv.
Semintele contin vitamina F si cantitati mari de tocoferol (vitamian E), acizi grasi esentiali-acid linolic, acid linoleic si acid arahidonic.
Nu trebuie să uitam însă că măcesele reprezintă o sursa importantă de antioxidanti.

   Maceșul are numeroase actiuni terapeutice tonic- vitaminizant, scade permeabilitatea și fragilitatea vaselor capilare, normalizează circulatia periferică, hepatoprotector, diuretic, vermifug, Crește imunitatea prin acțiunea de potențare antivirală a interferonului, antiinflamator, regenerant, cicatrizant,
Accelerează producerea de globule roșii, combate astenia, reglează metabolismul calciului și stimulează fixarea lui în oase.
Are efect hipoglicemiant, de stabilizare a glicemiei, stimulează biosinteza colagenului, a hormonilor steroizi, reglează nivelul de catecholamina, reduce edemele și datorita capacitatii sale de a stimula eliminarea acidului uric este indicat în tratarea gutei și a reumatismului.

 

    Rutina denumită uneori și vitamina P este un bioflavonoid solubil în metanol
   Rutin sau rutina este un bioflavonoid important cunoscut și sub denumirea de  rutozida, quercitina-3-rutinozidă sau soforin. Rutina pură este de culoare galbenă sau galben-verde, un cristal sub formă de ac. Rutin este un glicozid flavonol alcătuit din quercitină și rutinoza dizaharidică (α- L -ramnopiranozil și β-Dglucopiranoză (ramnoză și glucoză).


   Numele său provine de la Ruta graveolens, o plantă care conține și rutină.


   Rutina este o glicozidă flavonoidă citrică găsită în multe plante, inclusiv hrișcă (Fagopyrum esculentum), frunze și pețiole de specii Rheum și sparanghel, semințele de hrișcă tartară, în fructul arborelui fava d'anta (Dimorphandra mollis) din Brazilia, fructe și flori ale copacului de pagodă (Styphnolobium japonicum), fructe și coajă de citrice precum portocale, grapefruit, lămâie, fructe de padure cum ar fi dud, frasin, si afine, uncaria (Uncaria eliptica).


Flavonoidele, un grup de compuși cristalini aflați în plante, au fost descoperite în 1936 de Albert Szent Gyorgyi, laureat la Premiului Nobel, denumindu-le mai târziu vitamina P


În timpul digestiei, o mare parte a rutinei este metabolizată în agliconul său, quercitina. Quercitina considerată, cel mai uimitor flavonoid, inhibă creșterea celulelor canceroase prin blocarea vaselor de sânge care le alimentează, prin inhibarea producerii de hormoni care stimulează tumoarea, stimulează sistemul imunitar.


Consolidează capilarele reducând simptomele hemofiliei și previne edemul picioarelor, iar deficiența rutinei provoacă apariția microvaricelor și a problemelor vasculare .


   Rutina are proprietăți antioxidante puternice, are proprietatea de a forma o legătură cu ionii din metale, ca fierul, reducând astfel reacția Fenton producerea de radicali dăunători oxigenului. În organismul uman se atașează la ionul de fier Fe 2+ , împiedicându-l să se lege de peroxidul de hidrogen, ceea ce altfel ar crea un radical liber foarte reactiv.


   Rutina potențează efectele vitaminei C întărind capilarele, are efecte antiinflamatorii.

 

   Hesperidina este o flavonoidă ce se găseşte în citricele necoapte în special în coajă şi este forma complexă, legată, a flavonoidei hesperitină. O alta sursă bună este reprezentată de stratul interior alb al cojilor de citrice.
Coaja uscată a fost utilizată în scopuri medicinale în China, de mii de ani.
Nu se recomandă utilizarea cojilor de citrice decât de la fructe crescute în sistem ecologic, coaja citricelor cultivate în sistem convenţional conţine o cantitate foarte mare de pesticide şi alte substanţe dăunatoare, unele fiind cancerigene
Mai este denumită şi citrină sau Vitamina P, însă aceşti termeni se referă la un amestec de hesperidina şi eriodictiol, un alt flavonoid.
Hesperidina, singură sau în combinaţie cu alţi compuşi, este utilizată în tratarea afecţiunilor cardiovasculare şi a edemului limfatic, împotriva stresului, antioxidant. Are efecte benefice asupra vaselor de sange, dar și în alergii, hemoroizi, hipertensiune arterială, simptome ale menopauzei, sindrom premenstrual, varice.

 

   Acerola (Malpighia glabra), cunoscută și sub numele de vișină de Barbados, vișină tropicală sau cireașă portoricană, este o specie subtropicală din familia Malpighiaceae, specifică regiunii Caraibelor, răspândită spre sud până în Peru și regiunea Bahia în Brazilia, iar spre nord până în Mexic si Texas. Se cultivă și în India. Fructele sale comestibile au un conținut remarcabil de vitamina C. Dacă 100 g de portocale conțin 50 mg vitamina C, aceeași cantitate de acerola conține de la 1500 la 5000 mg. Acerola este, după camu camu, fructul cu cea mai mare concentrație de vitamina C din lume.


   Acerola este un arbust, arbore mic fructifer peren, care crește până la înălțimea de 5 m, având o coroană bogată, cu frunzele dispuse opus, oval-lanceolate, lungi de 5–10 cm, și cu marginea dreaptă.
Florile cresc în buchete de câte 2-5. Fiecare floare are un diametru de 1-1,5 cm și prezintă cinci petale roz sau roșii.
Fructul roșu aprins, aproape sferic, neted și nelobat este o drupă și are un diametru de 1- 2 cm, fiind asemănător unei cireșe. Acesta conține 2-3 semințe ovoide de 7–10 mm. Pulpa este zemoasă, cu o aromă plăcută, acrişoară


În compoziţia fructului de acerola sunt peste 150 de constituenţi, concentraţiile cele mai mari fiind cele de magneziu, acid pantotenic, potasiu, vitamina A, tiamină, riboflavină, niacină, apoi calciu, dextroză, fructoză, furfural, fier, limonen, acid l-malic, fosfor, proteine şi zahăr.


Conținutul de vitamine al acerolei este cel mai ridicat înainte de maturitate. Din această cauză, fructul se recoltează necopt. Fructele deshidratate sunt folosite la obținerea pudrei folosită în prepararea suplimentelor alimentare.


   Acerola are efecte benefice ca antioxidant, antiinflamator, astringent, stimulent hepatic şi renal, diuretic, pentru susţinerea funcţiilor cardiace, în anemie, diabet,  nivel crescut de colesterol, probleme hepatice, reumatism, tuberculoză, efect citotoxic împotriva liniilor de celule tumorale, antibacterian, antifungic.
 

 

Liquid C + Bioflavonoids with Rose Hips
Liquid C + bioflavonoide si extract de macese


Supliment  alimentar cu vitamine – aroma de lamaie
Lichid. Cantitate neta 240 ml

Ingrediente active per ½ lingurita (2,5 ml)
Vitamina C ...................................................... 166,70 mg
Pulbere de bioflavonoide din citrice ................ 166,70 mg
Pulbere de macese ......................................... 166,70 mg
Rutina .................................................................. 5,50 mg
Hesperidina ......................................................... 5,50 mg
Pulbere de acerola .............................................. 2,80 mg

 

 

Notificare MS / CRSPT / Seria AB / nr. 0605 / 01.03.2012

 

SA VA FIE DE FOLOS !

 

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicul nostru din cadrul Centrului Medical Zegetina


Dr. Doina Păun


0751 253 001 / Consultatie online

Magazinul nostru on-line de produse naturiste CaliVita (www.zegetina.ro) înregistrează comenzile NON-STOP, livrarea efectuându-se de luni până vineri, în intervalul orar 08-17.

Livrarea produselor comandate pe pagina noastră de internet se va face prin Curier Rapid în sistem ramburs.

Comanda va fi expediată de către Departamentul de Expediţii Poştale al firmei CaliVita® International, reprezentanţa din România cu sediul în Timişoara.

Produsele comandate...

  •     până la ora 13 vor fi livrate în următoarea zi lucrătoare.
  •     după ora 13 vor fi livrate a doua zi lucrătoare de la plasarea comenzii.

Preţul expedierii:

  •     pentru comenzile ce depăşesc 440 de lei , expedierea este gratuită
  •     pentru comenzile sub această sumă, expedierea prin Curierul Rapid costă 15 lei.

TRANSPORT GRATUIT pentru comenzi online de minimum 2 produse !


Produsele comandate prin intermediul magazinului nostru virtual se livrează, utilizând modalitatea şi termenul de livrare alese de dumneavoastră la efectuarea comenzii. Produsele se află în ambalajul original, sigilat, al producătorului şi sunt asigurate pe tot parcursul transportului, până la livrare.


Produse din categoria Vitamine Calivita

* Preţurile includ TVA.


Imaginile produsului Liquid C+ Bioflavonoids with Rose Hips- Produs naturist Calivita au caracter informativ şi uneori pot conţine unele inadvertenţe. Preţurile produselor de pe site-ul nostru pot fi modificate fără o notificare prealabilă sau pot conţine erori de operare şi nu constituie obligativitate contractuală. Vă mulţumim pentru înţelegere şi vă stăm la dispoziţie oricând pentru eventuale clarificări.