zegetina.ro vă recomandă gama de produse naturiste Calivita din categoria Vitamine Calivita.

WEBSITE PARTENER

Produse naturiste Calivita, terapii si tratamente naturiste

0751.253.001
0766.799.952

Vitaminele sunt substanţe chimice organice necesare în cantităţi mici pentru ca organismul să fie sănătos. Majoritatea vitaminelor nu pot fi sintetizate de către organism, deci ele trebuie obţinute din alimentaţie.
Termenul de vitamine nu cuprinde alţi nutrienţi esenţiali cum ar fi mineralele, acizii graşi esenţiali sau aminoacizii esenţiali.
Fundamentale pentru existenta, vitaminele sunt substante organice necesare proceselor vitale. Pentru ca exista in cantitati infime in alimentele de origine naturala, sunt considerate nutrimente - precum proteinele, glucidele, lipidele, apa, mineralele - care actioneaza singure sau interactioneaza cu altele. Totusi, vitaminele nu hranesc organismul, ci sunt catalizatoarele ce provoaca si ajuta la realizarea numeroaselor functii: producerea energiei, metabolismul hormonal, intarirea sistemului imunitar, cresterea celulara, asimilarea si digerarea alimentelor.
Ai încredere în produsele Calivita! Pentru că ele sunt certificate de Ministerul Sănătății din România, dar și Autoritatea pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA, Good Manufacturing Practice (GMP) reprezentând bunele practici la fabricarea produselor și nu în ultimul rând pentru că le recomandă medicii nostrii.

 

Ordonează după:
Niacin X-treme Calivita - Produs naturist Calivita

Niacin X-treme Calivita - Produs naturist Calivita

Produs energizant cu vitamina B3 - niacina
100 tablete

69,30 Lei

Beta-Caroten - Produs naturist Calivita

Beta-Caroten - Produs naturist Calivita

Produs cu Beta Caroten precursor al Vitamiei A
100 capsule gelatinoase

41,86 Lei

C 1000 Plus - Produs naturist Calivita

C 1000 Plus - Produs naturist Calivita

Vitamina C cu pulbere de măcese organice
100 tablete

73,79 Lei

C 500 - Produs naturist Calivita

C 500 - Produs naturist Calivita

Produs cu vitamina C in doză crescută
100 tablete

53,52 Lei

C300 Plus with Rose Hips and Bioflavonoids - Produs naturist Calivita

C300 Plus with Rose Hips and Bioflavonoids - Produs naturist Calivita

Vitamina C cu complex de bioflavonoide
120 tablete

63,77 Lei

C Plus - Produs naturist Calivita

C Plus - Produs naturist Calivita

Vitamina C cu complex de bioflavonoide
100 tablete

33,82 Lei

Lion Kids C - Produs naturist Calivita

Lion Kids C - Produs naturist Calivita

Vitamina C pentru copii

30,31 Lei

Liquid C+ Bioflavonoids with Rose Hips- Produs naturist Calivita

Liquid C+ Bioflavonoids with Rose Hips- Produs naturist Calivita

Vitamina C lichida cu complex de bioflavonoide
240 ml.

84,65 Lei

Mega B Complex - Produs naturist Calivita

Mega B Complex - Produs naturist Calivita

Megadoză de vitamina B
100 tablete

118,23 Lei

Stress Management B Complex - Produs naturist Calivita

Stress Management B Complex - Produs naturist Calivita

Complex de vitamina B impotriva stresului
100 tablete

50,01 Lei

D-drops liquid - Produs naturist Calivita

D-drops liquid - Produs naturist Calivita

Vitamina D lichidă
30 ml.

90,47 Lei

Vitamina E 100 UI - Produs naturist Calivita

Vitamina E 100 UI - Produs naturist Calivita

Vitamina E
100 capsule gelatinoase

51,06 Lei


* Preţurile includ TVA.

Vitaminele se gasesc in majoritatea alimentelor de provenienta naturala si pot fi obtinute din ratia zilnica alimentara sau din ratiile suplimentare de nutrienti. Aceste suplimente, care se pot prezenta sub diverse forme - pilule, tablete, etc, sunt de obicei extrase din surse naturale. Este important de retinut ca vitaminele nu pot fi inlocuitori ai hranei zilnice si nu trebuiesc confundate cu medicamentele clasice. Acestea ajuta la buna functionare a mecanismelor organismului, in stransa legatura cu alte elemte nutritive precum minerale, grasimi, carbohidrati, apa, etc.
Din punct de vedere chimic, vitaminele sunt diferite. Ele pot fi amine, acizi sau alcooli.
Exista doua feluri de vitamine: liposolubile (solubile in grasimi) si hidrosolubile (se dizolva in apa).

Vitamine liposolubile
- Vitamina A (vitamina antixeroftalmica sau retinolul);
- Vitamina D (vitamina antirahitica sau calciferol);
- Vitamina E (vitamina fertilitatii sau tocoferol);
- Vitamina K (vitamina antihemoragica).
Vitamine hidrosolubile
- Vitamina B1 (tiamina);
- Vitamina B2 (riboflavina, lactoflavina, ovoflavina);
- Vitamina B3 (vitamina PP sau acidul nicotinic);
- Vitamina B5 (acidul pantotenic);
- Vitamina B6 (piridoxina);
- Vitamina B8 (vitamina H sau biotina);
- Vitamina B9 (acidul folic);
- Vitamina B12 (cianocobalamina);
- Vitamina B15 (acidul pangamic sau colina);
- Vitamina C (acidul ascorbic);
- Vitamina P (acidul citric).

Istoric
Importanţa mâncării anumitor alimente pentru păstrarea sănătăţii a fost recunoscută cu mult înainte să se fi identificat vitaminele. Egiptenii antici ştiau că dacă hrăneau un pacient cu ficat, acesta se va vindeca de orbire de noapte, acum ştiindu-se că este cauzată de o deficienţă de vitamina A. În 1747, chirurgul scoţian James Lind a descoperit că citricele şi preparatele din ele previn scorbutul, o boală letală, în care colagenul nu se formează corect şi caracterizată prin vindecări lente, sângerări ale gingiilor şi dureri acute. În 1753, Lind a publicat Tratat asupra Scorbutlui. Totuşi, descoperirea sa nu era unanim acceptată. În expediţiile Marinei Regale din secolul XIX, de exemplu, se credea că scorbutul era prevenit de o igienă bună la bordul navei, exerciţii fizice regulate şi menţinerea moralului ridicat al echipajului, în locul unei diete bazată pe mâncare proaspătă, aşa că aceste expediţii au continuat să fie compromise de scorbut. În acea perioadă, când Robert Falcon Scott a făcut cele două expediţii în Antarctica la începutul secolului XX, teoria medicală general acceptată era că scorbutul era cauzat de mâncarea la conservă contaminată.
În 1881, chirurgul rus Nikolai Lunin a hrărnit şoareci cu un amestec artificial de toţi constituenţii laptelui cunoscuţi la momentul respectiv, adică proteine, grăsimi, carbohidraţi şi săruri. Aceştia au murit, în timp ce şoarecii hrăniţi cu lapte natural s-au dezvoltat normal. A formulat o concluzie precum că "un aliment natural ca laptele trebuie deci să conţină, pe lângă ingredientele principale cunoscute, mici cantităţi de substanţe necunoscute esenţiale vieţii" [1] Concluzia trasă de el a fost respinsă de ceilalţi cercetători, care nu au putut să reproducă rezultatele experimentelor sale. O diferenţă a fost faptul că el a folosit zahăr normal (zaharoză), pe când ceilalţi cercetători au folosit zahăr din lapte (lactoză) care mai conţinea încă cantităţi mici de vitamina B.
În 1905, William Fletcher a descoperit că prin mâncarea orezului nedecorticat în locul celui decorticat se prevenea boala beriberi. În anul următor, Frederick Hopkins a afirmat că alimentele conţin "factori accesori"—pe lângă proteine, carbohidraţi, grăsimi etc.—care sunt necesari corpului uman. Când Casimir Funk a izolat complexul hidrosolubil de micronutrienţi a cărui bioactivitate fusese identificată de Fletcher, a propus ca acesta să fie numit "Vitamină". Numele a devenit repede sinonim cu "factorii accesori" ai lui Hopkins, iar până când s-a demonstrat că nu toate vitaminele sunt amine, cuvântul era deja popular. În 1920, Jack Cecil Drummond a propus ca "e"-ul final să cadă, pentru a se dezaccentua legătura cu "aminele", după descoperirea faptului că vitamina C nu avea componentă aminică. În limba română, forma a rămas neschimbată, spre deosebire de limba engleză.
La începutul anilor 1900, oamenii de ştiinţă au fost capabili să izoleze şi să identifice un număr de vitamine. Iniţial, lipide din ulei de peşte au fost folosite pentru vindecarea rahitismului la şobolani, iar nutrientul liposolubil a fost numit "antirahitic A". Între timp, numele a fost schimbat, el devenind vitamina D, care este subiectul dezbaterilor pe tema faptului că aceasta nu este într-adevăr o vitamină, fiind un derivat steroid.
Pseudo-vitamine
Vitamina F este termenul care desemna la început acizii graşi esenţiali pe care corpul nu îi poate sintetiza. Au fost excluşi din categoria vitaminelor pentru că sunt acizi graşi. Acizii graşi sunt o componentă majoră a grăsimilor care, ca şi apa, sunt necesare organismului în cantităţi mari şi deci nu sunt sub incidenţa definiţiei vitaminelor, care sunt necesare în cantităţi mici.
Herbalists and naturopaths a numit diferite substanţe chimice terapeutice "vitamine", deşi nu sunt, printre care vitamina T, vitamina U şi vitamina X
Unele autorităţi în domeniu spun că ubiquinona, numită şi coenzima Q10, este o vitamină. Ubiquinona este produsă în cantităţi mici de organism, ca şi vitamina D
Vitamina B15 (Acid pangamic); substanţa înrudită dimetilglicina este numită greşit vitamina B15, dar numită şi B16.
Toxinele Laetrile şi amigdalina sunt numite uneori vitamina B17. Şi acidul pangamic, şi laetrile au fost propuse ca fiind vitamine de Ernst T. Krebs; nici una nu a fost recunoscută drept vitamină de comunitatea medicală. Capacităţile vitaminei B17 de a combate cancerul au fost negate de multe experimente.
Flavonoizii sunt numiţi uneori şi vitamina P
Factorii de creştere a animalelor au fost desemnaţi vitamine, precum acidul para-aminobenzoic (PABA), care este factorul datorită căruia cresc penele păsărilor (vitamina B10), folacina (vezi acid folic) acid pteril-heptaglutamic este factorul de creştere a păsărilor (vitamina B11 sau vitamina Bc-conjugată) şi acidul orotic ca vitamina B13 pentru şobolani.
Câteva substanţe erau crezute a fi vitamine complexe B şi sunt numite vitamine B în literatura veche, incluzând B4 (adenină) şi B8 (acid adenilic), dar nu mai sunt recunoscute ca vitamine.
Doctorii mici au etichetat şi unele analgezice şi antibiotice ca vitamine.