zegetina.ro vă recomandă produsul Melatonin 3.0 Calivita - produse naturiste Calivita.

PARTENER CALIVITA

Produse naturiste Calivita, terapii si tratamente naturiste

0751.253.000
0751.253.001

Melatonin 3.0 Calivita - produse naturiste Calivita (Antioxidant pentru somn sănătos)

Tip
Supliment alimentar cu vitamine si minerale
Gramaj
60 tablete= 30,18 g
Telefoane comenzi:
0751.253.000, 0751.253.001
Preţul include TVA

59,18 Lei

Cantitatea dorită:
Preţ per bucată
Vizualizări:
1
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
  • LinkedIn
  • Yahoo Messenger
  • Del.icio.us
  • digg
  • Favorite

„Tinereţe fără bătrâneţe si viaţă fără de moarte” este visul dintotdeauna al oamenilor. Melatonina, un compus chimic natural (N-acatil-5-methoxytryptamine), regăsit la animale, plante şi microbi, este un hormon care dă speranţă oamenilor în a-şi prelungi viaţa.

Mecanismele exacte prin care melatonina încetineşte procesele de îmbătrânire nu sunt cunoscute încă, dar se pare că este rezultatul intercorelării optime a tuturor glandelor sistemului endocrin. Conform tradiţiilor orientale esenţa vieţii constă în coordonarea fină a funcţionării glandelor endocrine. Centrele energetice (aşa numitele chacra) corespund cu localizarea anatomică a glandelor endocrine, stimularea lor prin exerciţii yoga dând rezultate excelente.

Experienţele făcute pe soareci au arătat o creştere a duratei de viaţă şi un comportament sexual mai bun la 20 % din subiecţii care au fost trataţi cu melatonină.

Melatonina este o substanţă chimică produsă la om de glanda pineală, o glandă mică, de mărimea unui bob de mazăre, localizată la baza creierului în afara barierei hemato-encefalice, dar şi de unele celule din măduva osoasă, limfocite şi celule epiteliale, unde se găseşte în concentraţie mai mare decât în sânge dar fără a fi influenţată de ritmul circadian. De remarcat că melatonina este sintetizată chiar şi de unele plante, precum orezul.

Melatonina provine din cuvântul grecesc „melas”care înseamnă negru, cu referire la faptul că respectiva substanţă este produsă doar la întuneric.

Este sintetizată din aminoacidul triptofan, reacţie catalizată de două enzime, arilalkilamine N-acetiltransferaza şi hidroxiindol-O-metiltransferaza, şi se găseşte la toate fiinţele vii de la alge şi până la oameni. Melatonina variază în cadrul ciclului nictemeral, noapte-zi, şi este metabolizată rapid în ficat.

Melatonina face parte din sistemul care reglementează ciclul somn-veghe, împreună cu sistemele endocrine şi paracrine, prin provocarea senzaţiei de somnolenţă şi scăderea temperaturii corpului.

Melatonina este produsă de pinealocitele din glanda pineală fiind stimulată de întuneric si este inhibată de lumină, (în special lumina albastră, cea cu lungimea de undă cuprinsă între 480 nm şi 530 nm). Informaţia referitoare la prezenţa întunericului sau luminii este transmisă de la retină la glanda pineală prin intermediul nucleului suprachiasmatic din hipotalamus şi a sistemului nervos simpatic. Celulele receptoare de la nivelul retinei sunt hiperpolarizate de lumină şi inhibă eliberarea de norepinefrină, dar datorită întunericului eliberează norepinefrina şi activează intreg sistemul, fiind un sincronizator al ceasului biologic.

Nivelul melatoninei, numită şi hormonul întunericului are o variaţie şi în timpul nopţii, începe să crească la apariţia întunericului, atinge maximul între orele 2 şi 4 dimineaţa, scăzând apoi îna doua parte a nopţii.

Descoperirea melatoninei este legată de mecanismul prin care unii amfibieni şi reptile îşi schimbă culoarea pielii lor, astfel încă din 1917 McCord şi Allen au descoperit că extractul din glandele pineale ale vacii schimba culoarea pielii broaştei. Profesorul Aaron B. Lerner şi colegii săi de laUniversitatea Yale, în 1958 au izolat o substanţă din glanda pineală pentru cercetările privind tratarea bolilor de piele numind-o melatonină, la mijlocul anilor 70 Lynch şi colaboratorii au arătat că melatonina produsă de glandele pineale are rol în ritmul circadian al omului, iar în 1993 s-a descoperit că melatonina are şi rol antioxidant.

Melatonina este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi, cu o eficacitate mai mare decât decât vitamina C, vitamina E sau bete carotenul, fiind probabil singurul antioxidant capabil să pătrundă în fiecare celulă a organismului, trecând prin membranele celulare şi bariera hemato-encefalică. Spre deosebire de alţi antioxidanţi melatoninanu suferă un ciclu redox, adică nu are abilitatea moleculară de a suferi reduceri şi oxidări succesive, repetate. Melatonina odată oxidată nu mai poate fi readusă la starea anterioară, în urma reacţiei cu radicalii liberi are capacitatea de a forma produşi finali stabili, de aceea melatonina este considerată un antioxidant „terminal” sau de „sacrificiu”.

Aşa cum am văzut melatonina este utilă în reglarea ciclului circadian, somn-veghe, fiind de mare ajutor celor care suferă din cauza decalajului de fus orar, de tulburări de somn sau insomnie. Se pare că doze mai mari de melatonină cresc frecvenţa somnului cu vise şi durata fazei REM. Unii cercetători consideră că melatonina reprezintă o modalitate a creierului de a transmite organismului informaţii referitoare la faptul că noaptea este cea mai indicată pentru eliminarea toxinelor.

Melatonina revitalizează întregul sistem endocrin cu efecte benefice asupra hormonilor sexuali, declanşarea ciclului menstrual sau a menopauzei.

De asemenea are efecte asupra sistemului imunitar, implicit ca antioxidant, şi prin acţiunea la nivelul receptorilor de mare afinitate MT1 ţi MT2, exprimaţi de celulele imunocompetente, determinând sinteza de citokine (interleukina 2), proteine mici secretate de celulele specifice sistemului imunitar. Poate neutraliza efectele negative ale stresului, medicamentelor şi infecţiilor asupra sistemului imunitar.

Experienţele pe şoareci au dovedit că distrugerea tisulară produsă de ischemia cerebrală sau cardiacă poate fi diminuată prin aportul de melatonină, ceea ce aduce mari speranţe pentru cei cu astfel de afecţiuni.

Melatonina stimulează osteoblastele, astfel că este benefic femeilor după menopauză pentru a preveni sau amâna ap ariţia osteoporozei

Nivelul scăzut de melatonina apare la persoanele cu anxietate, anorexie şi depresie, în special toamna şi iarna.

Sunt foarte multe afecţiuni în care se pare că meletonina are efecte benefice, dar nu sunt suficient studiate, însă timpul va dovedi eficienţa. Astfel efecte benefice pot fi in tratamentul unor boli precum sacoidoza, artrita reumatoidă, epilepsie, arsuri solare, encefalită virală, boala Alzheimer.

Deoarece producţia de melatonină scade după 30 de ani este necesar un apor din suplimente alimentare aşa cum sunt şi Melatonin şi Melatonin 3.0 produsele firmei CaliVita® International, produse obţinute din surse naturale, din surse ecologice.

Reîntoarce-te la Natură !

Melatonina conţinută în produsul naturist Melatonin al firmei CaliVita® International este folosită pentru efectul său antioxidant, pentru stimularea sistemului imunitar, reglarea sistemului endocrin, pentru adaptarea la schimbările de fus orar, pentru tulburările de somn, pentru un somn odihnitor. Este ideal pentru oamenii care călătoresc, sportivi, oameni de afaceri.

Se poate folosi pentru a încetini îmbătrânirea şi efectele nedorite care o însoţesc.

Lasă Natura să te ajute !

O tabletă conţine:


Melatonină (din alge), 3.00 mg
Calciu, 25.00 mg

Ca supliment alimentar, 1 tabletă zilnic sau consultaţi specialistul înainte de începerea tratamentului.

Magazinul nostru on-line de produse naturiste CaliVita (www.zegetina.ro) înregistrează comenzile NON-STOP, livrarea efectuându-se de luni până vineri, în intervalul orar 08-17.

Livrarea produselor comandate pe pagina noastră de internet se va face prin Curier Rapid în sistem ramburs.

Comanda va fi expediată de către Departamentul de Expediţii Poştale al firmei CaliVita® International, reprezentanţa din România cu sediul în Timişoara.

TRANSPORT GRATUIT pentru comenzi online de minimum 2 produse !


Produsele comandate prin intermediul magazinului nostru virtual se livrează, utilizând modalitatea şi termenul de livrare alese de dumneavoastră la efectuarea comenzii. Produsele se află în ambalajul original, sigilat, al producătorului şi sunt asigurate pe tot parcursul transportului, până la livrare.

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicul nostru din cadrul Centrului Medical Zegetina
 

Dr. Doina Păun


0751 253 000 / Consultatie online


Produse din categoria Antioxidanti Calivita

* Preţurile includ TVA.


Imaginile produsului Melatonin 3.0 Calivita - produse naturiste Calivita au caracter informativ şi uneori pot conţine unele inadvertenţe. Preţurile produselor de pe site-ul nostru pot fi modificate fără o notificare prealabilă sau pot conţine erori de operare şi nu constituie obligativitate contractuală. Vă mulţumim pentru înţelegere şi vă stăm la dispoziţie oricând pentru eventuale clarificări.