zegetina.ro vă recomandă produsul Mega qProtect Calivita Produse naturiste Calivita.

WEBSITE PARTENER

Produse naturiste Calivita, terapii si tratamente naturiste

0751.253.001
0766.799.952

Mega qProtect Calivita Produse naturiste Calivita (Antioxidant cu Ginkgo biloba și seleniu, CoQ10)

Tip
Supliment alimentar complex
Gramaj
90 tablete = 107,28 g
Telefoane comenzi:
0751.253.001, 0766.799.952
Preţul include TVA

117,18 Lei

Cantitatea dorită:
Preţ per bucată
Vizualizări:
1
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
  • LinkedIn
  • Yahoo Messenger
  • Del.icio.us
  • digg
  • Favorite

Mega qProtect al firmei CaliVita® International este un produs unic, de cea mai înaltă calitate, special conceput pentru sprijinirea protecţiei antioxidante, ale cărui ingrediente atent selecţionate sprijină eficient funcţionarea sănătoasă a organismului. Principalele ingrediente ale acestui produs sunt diferite palnte, Ginkgo biloba, ceai verde, afine, cu proprietăţi antioxidante cunoscute dar care au şi alte efecte benefice asupra organismului. Produsul conţine şi vitamine şi oligoelemente care intensifică efectul antioxidant, dar au şi efecte specifice benefice asupra sănătăţii organismului uman.Vitamina C este un nutrient esenţial vieţii, solubil în apă, implicat în producţia de glucocorticosteroizi şi de anumiţi neurotransmiţători (substanţe care permit transmisia influxului nervos), în metabolismul glucozei, al colagenului, al acidului folic şi al anumitor aminoacizi, în neutralizarea radicalilor liberi şi a nitrozaminelor, în reacţii imunologice, care facilitează absorbţia fierului la nivelul tubului digestiv.Necesarul de vitamina C creste în stările febrile, al consumului de steroizi, analgezice, aspirina sau cantităţi exagerate de alcool, precum şi la femeile care utilizează anticonceptionaleDin 1928 până în 1933, echipa de cercetători maghiară compusă din Joseph L. Svirbely şi Albert Szent-Györgyi şi, independent, americanul Charles Glen King, au izolat pentru prima dată vitamina C şi au arătat că este acid ascorbic.Un alt laureat al Premiului Nobel, Linus Pauling a considerat că vitamina C se poate administra profilactic şi terapeutic în numeroase boli, de la banalul guturai până la cancer.Majoritatea speciilor de animale şi plante îşi sintetizează singure vitamina C, prin urmare, nu este o vitamină pentru ele. Sinteza vitaminei C este obţinută printr-o secvenţă de paşi, bazaţi pe enzime, care convertesc glucoza în acid ascorbic. Acest lucru are loc fie în rinichi, la reptile şi pasări, sau în ficat, la mamifere şi păsări ciripitoare (Passeriformes). Ultima enzimă din proces, l-gulonolactonă oxidază, nu poate fi fabricată de organismele umane deoarece gena care aparţine enzimei nu funcţionează.Mutaţiile nu sunt însă letale, deoarce acidul ascorbic se regăseşte din abundenţă în sursele alimentare. Vitamina C se găseşte atât în zarzavaturi,(tomate, cartofi, broccoli, varză de Bruxelles, conopidă, spanac), cât şi în citrice, (lămâie verde, lămâie, portocală, grepfrut), dar şi alte fructe, papaya, coacăze, căpşuni, pepene galben şi kiwi, sursa naturală principală constituind-o însă măceşele în care se găseşte împreuna cu aşa numitele flavonoide care sporesc efectele acidului ascorbic.Ascorbil palmitat este un ester format din acid ascorbic şi acidul palmitic creând o formă de vitamina C liposolubilă, folosită ca sursă de vitamina C dar şi ca antioxidant L-cisteina este un aminoacid neesenţial biosintetizat de organismul uman, dar deşi clasificată astfel poate fi esenţială pentru nou-născuţi, persoanele în vârstă, şi persoanele cu anumite boli metabolice sau care suferă de sindrom de malabsorţie, este folosită pentru proprietăţile sale antioxidante.Vitamina E, (tocoferolul), antioxidant puternic, este un aliat important în lupta organismului împotriva radicalilor liberi şi a efectelor poluării mediului înconjurător.Vitamina E este solubilă în grăsimi, este depozitată în ficat, în ţesutul adipos, inimă, muşchi, testicule, uter, sânge, în glandele pituitară şi suprarenale. Vitamina E este formată din opt compuşi numiţi tocoferoli -alfa, beta, gamma, delta, epsilon, zeta, eta şi theta. Dintre aceştia cel mai activ şi cel mai eficace este alfa-tocoferolul.Vitamina E (tocoferolul) care aparţine grupului vitaminelor liposolubile, are numeroase efecte fiziologice benefice. Protejază acizii graşi polinesaturaţi împotriva radicalilor liberi,oxidarii, ajutând astfel la menţinerea funcţionarii normale a celulelor, a vitaminei A, seleniului, a doi aminoacizi cu sulf, şi a unor componenţi ai vitaminei C. O singură moleculă de vitamina E reuşeşte să protejeze 200 molecule de acizi graşi.Are de asemenea un rol deosebit de important în metabolismul proteinelor, glucidelor, lipidelor, calciului şi fosforului, precum şi în echilibrul hidroelectric. Este de mare ajutor în recuperarea organismului în perioada de covalescenţă, prin accelerarea regenerării celulelor. Are acţiune pozitivă asupra sistemului nervos şi funcţiilor sexuale, participând – împreună cu glanda pituitară – la reglarea nivelului de hormoni sexuali. Este indicată sportivilor pentru că participă la dezvoltareamusculară normală, îmbunătăţeşte performanţa şi întârzie epuizarea musculară. Întăreşte acţiunea altor vitamine (vitaminele K şi A) şi oligoelemente (seleniul).L-glutation este o tripeptidă careconţine o legatură între grupul de amine de cisteină si grupul carboxil de glutamat al lanţului lateral. Este un antioxidant important, un detoxifiant, ajută la producerea protecţia şi repararea ADN-ului, fiind un ajutor important pentru sistemul imunitar. Glutationul se gaseşte în fiecare celulă din corp, în concentraţie mai mare în inimă, muşchi şi ficat. Este util ca tratament adjuvant în tratamentul cancerului, mărind efectul chimioterapiei.Ginkgo (Ginkgo biloba, xing yin, icho sau ginnan, arborele părului fetei) este un copac unic, fiiind clasificat în propria divizie Ginkgophyta, cu singura clasă Ginkgoopsida, ordinul Ginkgoales, familia Ginkgoaceae, genul Ginkgo fiind singura specie din acest ordin, este cel mai vechi arbore viu, considerat o adevărată „fosilă vie”. S-a dezvoltat cu 200 milioane de ani în urmă în epoca dinozaurilor, fiind răspâdit mai ales în Asia, America de Nord şi Europa, dar a dispărut ulterior ca urmere a cataclismelor naturale, dinozaurilor şi reptilelor uriaşe care au contribuit la dispersia seminţelor. În prezent creşte în sălbăticie doar în două zone mici în provincia chineză Zhejiang în Mu Tian Shan Reserve, fiind plantaţi şi păstraţi în mânăstirile şi grădinile templelor din China. Au supravieţuit datorită rezistenţei lor deosebite la frig, insecte, ciuperci, bacterii şi virusuri, copacul ginkgo se adaptează bine la soluri poluate, spaţii închise, mediul urban. Au o longevitate deosebită, unele exemplare având peste 2500 de ani.Rezistenţa lor deosebită este dată un exemplu edificator: şase copaci aflaţi la doar 1-2 km de locul unde a explodat bomba atomică în 1945 la Hiroshima, Japonia, au supravieţuit, deşi arşi au devenit curând sănătoşi şi trăiesc şi astăzi, de aceea Ginkgo este considerat „purtător de speranţă”Denumirea biloba a fost dată de Linnaeus în 1771, din latină bis „doi” şi „loba” cu referire la forma frunzelor. În medicina traditională chineză şi japoneză, Ginkgo era folosit pentru tratarea tulburărilor de circulaţie şi îmbunătăţirea memoriei, frunzele pentru probleme pulmonare, astm bronşic, bronşită, tuse utilizări tradiţionale confirmate de cercetările recente. De asemenea era folosit pentru reglarea frecvenţei urinare (vezică, rinichi), diaree, gonoree, durere de dinţi, boli de piele, febră şi alte boli. Extractul de Ginkgo biloba este eficient în afecţiunile asociate cu un flux sanguin cerebral diminuat, în special la persoanele în vârstă. In cultura chineză se consideră că seminţele de Ginkgo biloba au proprietăţi afrodisiace. Seminţele se recomandă a se folosi pentru tulburări digestive şi pentru a combate efectele consumului de vin, pentru recuperarea după boli, ca tonic pentru rinichi şi creşterea energiei sexuale.Deşi toate părtile copacului pot fi folosite, adică scoarţa, mugurii, frunzele şi fructele au proprietăţi terapeutice, totuşi cele mai folosite sunt frunzele.Flavonoidele, Quercetina şi Kempferolul, terpenoizii precum Ginkgolidele şi Bilobalidul sunt substanţe benefice pentru organism, fiecare având proprietăţile sale terapeutice. Quercitina are un puternic efect antioxidant, cu efecte deosebite în tratamentul cancerului, pentru că s-a constatat că aceasta inhibă creşterea celulelor canceroase, prin blocarea vaselor de sânge care le alimentează, prin inhibarea producerii de hormoni care stimulează tumoarea, prin stimularea sistemului imunitar şi prin distrugerea radicalilor liberi, etc. Kempferolul scade riscul de boali cardiovasculare şi depresiilor, tulburările de circulaţie sanguină. Ginkgolidele şi bilobalidul îmbunătăţesc fluxul sanguin prin dilatarea vaselor de sânge şi reducerea aderării plachetelor de pereţii vaselor prin inhibarea factorului de agregare a plachetelor sanguine. Ginkgolidele A, B, C, J, M sunt substanţe care se găsesc doar în Ginkgo biloba, şi îi dau specificitate acestuia.Ceaiul verde este facut din frunzele plantei Camellia sinensis care au suferit un minim de oxidare în timpul prelucrarii, după ce sunt trecute prin abur sunt uscate şi sfărâmate astfel încât se împiedică procesul de fermentare. Ceaiul verde provine din China dar a fost cultivat şi în alte părţi din Asia, din Japonia şi Coreea de sud şi până în Orientul Mijlociu, astfel încât diferitele soiuri pot diferi în mod substanţial în funcţie de condiţiile de creştere. În China sunt o multitudine de soiuri de ceai verde în funţie de regiunea în care este cultivat.Cercetările stiinţifice au arătat ca ceaiul verde are efecte in prevenirea bolilor de inimă, ajută la pierderea în greutate datorită conţinutului bogat în polifenoli şi cafeină, producând termogeneza şi stimulând arderea grăsimilor, creşte rata de oxidare a acestora.Ceaiul verdeconţine polifenoli, în special catechine, carotenoide, tocoferoli, acid ascorbic (vitamina C), minerale (crom, mangan, seleniu, zinc), şi anumiţi compuşi fitochimici. Efectul antioxidant este mai mare decât cel al ceaiului negru.Ceaiul verde are acţiune antiinflamatoare,antiseptică, şi antivirală, ajută la prevenirea cancerului, bolilor cardivasculare, mai ales infarctul miocardic, artritei reumatoide, a afecţiunilor cavităţii bucale, contribuie la intarirea sistemului imunitar, stimulează activitatea cerebrală.Beta-Carotenul este forma de provitamina A care se găseşte în plante şi care este descompusă formând retinal (retinaldehidă) care este redus reversibil în retinol vitamina AÎn alimente au fost identificate cel putin zece varietăţi de provitamine (caroteni) dar cel mai reprezentativ este Beta-Carotenul care ajunge în organism prin aport alimentar (sau ca supliment alimentar) şi este transformat de organism în vitamina A în funcţie de necesitati.Beta Carotenul este transformat în vitamina A,prin absortie în principal din intestinul subţire cu ajutorul unei enzime, beta-carotene15,15 monooxygenase, şi depozitat în ficat sub formă de retinol, de unde este eliberat atunci cand organismul are nevoie, mecanism care este facilitat deprezenţa zincului, sau în rinichi, plămâni, ochi, şi ţesutul adipos.Beta-carotenul şi vitamina A protejază mucoasa nazală, bucal, faringiană, laringiană, traheală şi pulmonară, fiind un adjuvant eficient în tratamentul infecţiilor respiratorii, emfizemului pulmonar şi hipertiroidismului ; accelerează dezvoltarea fizică şi creşte rezistenta sistemului osos, are un rol esenţial în menţinerea vederii la întuneric, contribuie la profilaxia şi ameliorarea tulburărilor de vedere, creşte rezisţenta organismului faţă de infecţiile căilor respiratorii şi este un factor important în menţinerea sănătaţii pielii, parului, danturii si gingiilor, participă la biosinteza imunoglobulinelor (anticorpii), stimulează activitatea sistemului imunitar, previne şi ameliorează depigmentărilecauzate de bolile ficatului sau de bătrâneţe.Daca beta-carotenul obţinut pe cale sintetică este alcătuit doar dintr-o moleculă trans beta-caroten, cel natural, găsit în sursele naturale este realizat din molecule trans beta-caroten şi 9-cis beta-caroten, ceea ce îi dovedeştesuperioritatea.Coenzima Q10 este o substanţă prezentă în toate celulule organismului şi este indispensabilă desfăşurăriii normale a proceselor biologice şi biochimice, datorită rolului major deţinut în transportul energiei necesare celulelor.Coenzima Q10 a fost descoperită în 1957 de Frederick Crane de la Enzime Research Center din cadrul Universităţii Wisconsin, prin izolarea acesteia din inimă de bou, iar patru ani mai târziu Peter D. Mitchell a explicat mecanismul prin care coenzima Q10 produce energie la nivel celular şi în 1978 a câştigat Premiul Nobel pentru această descoperire.Coenzima Q10 (ubichinona, ubidecarenone, CoQ10) este o 1,4-benzoquinonă (para-chinonă) în denumire Q se referă la grupul chimic chinonă iar 10 se referă la numărul de subunităţi chimice isoprenyl.Această substanţă, solubilă în uleiuri este prezentă în celele mai multe celule eucariote, în special în mitocondrii, acele centrale minuscule ale celulelor umane, unde se sintetizează moleculele de acid adenozintrifosforic, combustibilul cu cea mai mare încăcătură de energie produs de organismul uman.Este o componentă a lanţului de transport de electroni şi participă la respiraţia celulară aerobă, generatoare de ATP (Adenozin-5-Trifosfat), molecula nucleotid multifuncţională implicată în transferul intracelular de energie, pentru metabolismul celular. 95% din necesarul de energie al organismului este generat în acest fel. De aceea cea mai mare nevoie de coenzima Q10 o au organele cu consum mare de energie cum sunt inima, ficatul şi rinichi. Carenţa sa determină dereglări în procesele de oxidoreducere ce se desfăşoară la nivel celular şi cauzează astfel tulburări dintre cele mai diverse în funcţionarea organismului. Scăderea cu doar 25% faţă de normal al cantităţii de CoQ10 duce la apariţia semnelor de insuficienţă cardiacă, hipertensiune, şi alte numeroase boli. Coenzima Q10 este sintetizată în organism în cantitatea necesară pentru funcţionarea normală a celulelor până la vârsta de 30 de ani. După această vârstă scade cantitatea de CoQ10 din organism, împunându-se suplimentarea acesteia din alimente şi din utilizarea suplimentelor alimentare. Coenzima Q10 este o substanţă asemănătoare vitaminelor, în special vitamina E, însă efectul antioxidant este mult mai puternic Există 10 tipuri obişnuite de CoQ dar dintre ele numai CoQ10 face parte din structura celulelor umane. Alimentele cele mai bogate în această substanţă sunt: somonul, macroul, sardelele, inima şi ficatul de bovine, spanac, broccoli, ouă, alune. Dar în cursul prelucrării termice, prin gătire, CoQ10 desi rezistă până la 100-115 grade Celsius, devine inactivă. Tratarea hipertensiunii arteriale cu medicamente hipotensoare tradiţionale (beta blocante) aduce şi multiple efecte secundare nedorite ce împiedică funcţionarea enzimelor activate de CoQ10. Soluţia în acest caz poate fi doar administrarea concomitentă cu beta blocantele şi a CoQ10 pentru a contracara lipsa coenzimei Q10 din organism şi apariţia unor efecte adverse nedorite precum: oboseala, apatia, scăderea contractilităţii miocardului. Pe bună dreptate se spune că această coenzimă Q10 este hrana muşchiului inimii. În Japonia CoQ10 este folosită atâtîn tratamentul bolilor cardiovasculare cât şi pentru fortificarea sistemului imunitar, chiar şi pentru vindecarea ulcerului duodenal. CoQ10 a dovedit proprietăţi terapeutice şi afecţiunile aparatului respirator, în astmul bronşic şi în diverse alergii, iar în psihiatrie în tratamentul schizofreniei şi al bolii Alzheimer, în încetinirea procesului de îmbătrânire, combaterea obezităţii şi a infecţiilor cu Candida albicans, în tratamentul sclerozei multiple, al diabetului şi al unor afecţiuni dentare.Zincul este unul dintre cele mai importante oligoelemente, găsindu-se în fiecare celulă a organismului, dar acesta nu dispune de un depozit important de zinc care să poată fi utilizat în caz de deficienţă. Avem aşadar nevoie de un produs modern, natural, care să ne ajute atunci când este nevoie. În organism zincul se gaseşte într-o cantitate mică de, 2-3 grame, care este folosită de organism şi trebuie completată prin aportul zilnic prin alimentaţie sau suplimente nutritive cu conţinut de zinc. Zincul acţionează în organism ca un veritabil „ agent de circulaţie”. Controlează şi reglează procesele metabolice, activitatea enzimelor şi menţine integritatea celulelor. Intră în componenţa a mai mult de 70 de enzimele de importanţă vitală care catalizează numeroase reacţii biochimice, de la cele care contribuie la dezvoltarea celulelor până la cele care duc la sinteza testosteronului (hormon sexual). Este constituentul esenţial al enzimelor care protejază organismul împotriva efectelor adverse ale radicalilor liberi.Fiecare celulă a organismului uman conţine zinc, dar distribuţia acestuia în diferite organe nu este uniformă. În inimă, plămâni şi muşchi, zincul se află în concentraţii relativ constante, dar în sânge, testicule sau păr depinde de concentraţia de zinc din alimentaţie. Este indispensabil în biosinteza proteinelor şi implicit a acizilor nucleici (ADN şi ARN). Este un constituent al insulinei (fiind responsabil de structura spatială a acesteia), hormonul responsabil cu metabolismul glucidelor, prin urmare un element important al acestui metabolism. Zincul participă la funcţionarea normală a organelor reproducatoare, prostată funcţionează normal doar în prezenţa unei cantităţi corespunzătoare de zinc, astfel că aportul de zinc ajută la ameliorarea unor boli ale prostatei şi poate fi eficient şi în tratamentul sterilităţii, este necesar pentru producerea testosteronului care intensifică anabolismul proteinelor favorizând dezvoltarea musculaturii. Aportul suplimentelor alimentare cu zinc şi mangan are efecte benefice pentru persoanele în vârstă. Zincul are rol şi în desfăşurarea normală a funcţiilor cerebrale şi poate fi utilizat ca adjuvant în tratamentul unor boli psihice (schizofrenie), accelereazăvindecarea rănilor şi reduce în mod substanţial depunerile de colesterol, are efecte pozitive în cazul scaderii sensibilităţii gustative, ajută la dispariţia petelor albe ale unghiilor. Este necesar pentru diviziunea celulară, deoarece celulele sistemului imunitar se multiplică la o rată foarte ridicată sprijinind funcţionarea normală a acestui sistem. Datorită poluării atmosferei marilor oraşe, dar şi a altor localităţi cu trafic auto intens, sau fumului de tigară, plumbul şi cadmiu elemente cu efecte nocive, sunt reţinute în organism în lipsa zincului, astfel căaportul de zinc prin suplimentele alimentare reduce fixarea acestor elemente toxice în organism.Licopina (licopen) este un carotenoid ce se găseşte în concentraţii mari în tomate, sucul de roşii conţine cantităţi importante de licopină, fiind un antioxidant important. Se găseşte ţi în alte fructe şi legume de culoare roşie, morcovi, pepeni verzi, papaya. Chiar dacă nu este un nutrient esenţial pentru om totuşi licopenul absorbit din stomac şi transportat în sânge de lipoproteine se acumulează în ficat, glandele suprarenale şi testicole, având proprietăţi antioxidante şi efecte benefice în ameliorarea bolilor cardiovasculare, cancer, diabet, osteoporoză.Afinele negre (Vaccinium myrtillus) sunt fructe cu cele mai mari cantităţi de substanţe antioxidante, localizate în pigmentul colorat al fructului. Ele îmbunătăţesc activitatea cerebrală, prevenind pierderea memoriei de scurtă durată (semn de îmbătrânire), îmbunătăţesc vederea pe timp de noapte, sunt o sursă bogată de vitamina C şi de fibre. Au rol în prevenirea bolilor cardiovasculare, de ochi, diabet, cancer. În medicina populară, frunzele au fost folosite pentru tratarea bolilor gastro-intestinale.Manganul este un element chimic care se găseşte în natură în stare liberă deseori în combinaţie cu fierul şi în mai multe minerale, iar ionii de mangan apar ca si cofactori pentru o serie de enzime. Manganul este un microelement esenţial în toate formele de viaţă. Clasele de enzime care au manganul ca şi cofactor sunt foarte largi şi includ oxidoreductazele, transferazele, hidrolazele, liazele, izomerazele, ligazele, lecitinele şi integrinele.Manganul are un rol important în utilizarea de către corpul uman a vitaminei B1 şi a vitaminei C şi în producerea insulinei de către celulele beta din pancreas. Manganul este indispensabil pentru asigurarea structurii normale a oaselor, participă la formarea tiroxinei, principalul hormon secretat de glanda tiroidă, asigură o bună digestie şi asimilare a hranei, şi este un factor important pentru reproducerea şi funcţionarea sistemului nervos central, ajută la eliminarea oboselii, îmbunătăţeşte reflexele musculare, stimulează memoria şi reduce iritabilitatea nervoasă.Retinolul, forma dietară a vitaminei A, este o vitamină liposolubilă, antioxidantă, cu rol important în vedere şi în creşterea oaselor. Aportul de retinol în organism se face sub două forme : din surse animale (lapte şi ouă) sub formă de retinil esteri din a căror hidroliză rezultă retinolul şi sub formă de carotenoizi din plante(morcovi, spanac) care sunt descompuşi formând retinal (retinaldehidă) care este redus reversibil în retinol sau ireversibil în acid retinoic. A fost descoperit în 1913 de Elmer McCollum şi Marguerite Davis, prin izolarea unui nutrient solubil în grăsimi de lapte şi ulei de ficat de cod, pe care l-au denumit „fat-man factor A”, descoperire făcută concomitent şi de Thomas Osborne şi Lafayette Mendel. Vitamina A a fost sintetizată în 1947 pentru prima dată. Viamina A măreşte acuitatea vizuală pe timp de noapte, îmbunătăţeşte vederea şi ajută în tratamentul multor boli de vedere prin faptul că permite formarea purpurei achiului. Măreşte rezistenţa la infecţiile respiratorii, scurtează durata de boală şi covalescenţă, ajută la funcţionarea normală a sistenului imunitar, contribuie la mentinerea sănătăţii straturilor superficiale ale ţesuturilor şi organelor interne. Contribuie la înlăturarea petelor pigmentare determinate de vârstă, menţine procesul de creştere şi consolidare a oaselor şi menţine starea de sănătate a pielii, părului, dinţilor şi gingiilor. Este adjuvantă în tratamentul emfizemului şi al hipertiroidismului, în tratamentul acneii, al ridurilor superficiale, furunculoză, arsuri şi ulcere deschise.Acidul alfalipoic, denumit şi acid tioctic, este un puternic antioxidant, mai puternic de 40-60 ori decât vitamina E şi are proprietatea de a regenera antioxidanţii, ajută la producerea de energie ATP în mitocondrii prin oxidarea acidului piruvic şi alfa-cetoglutamic, reduce stresul oxidativ. Ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire.Seleniul este un oligoelement cu un efect antioxidant puternic care protejază organismul împotriva radicalilor liberi, care are un rol important şi în funcţionarea sănătoasă a sistemului imunitar.Seleniul a fost descoperit de Jons Berzelius în 1817, iar denumirea sa derivă de la cuvântul grecesc „selene”, care face referire la culoarea sa alb pal. Multă vreme a fost considerat un compus toxic dar cercetările stiinţifice din ultimele decenii au demonstrat că este un element indispensabil pentru nutriţie, care optimizează sănătatea organismului. Seleniul joacă un rol important în menţinerea sănătătii. Face parte din enzima antioxidantă glutation peroxidaza şi astfel protejază celulele şi ţesuturile împotriva efectelor nocive aleradicalilor liberi. Asigură funcţionarea sănătoasă a sistemului imunitar, fiind necesar pentru producerea de hormoni tiroidieni, care contin iod. Persoanele care au regimuri unilaterale (de exemplu vegetarienii) consumă, de obicei, o cantitate redusă de seleniu, prin urmare suplimentarea este necesară. Este impotrant de ştiut că seleniu şi vitamina E acţionează sinergic, amplificându-şi reciproc efectul.Seleniul încetineşte îmbătrânirea ţesuturilor, neutralizează efectul unor substante cancerigene, protejând astfel organismul de bolile maligne. Este foarte util pentru menţinerea funcţiei de secreţie a pancreasului şi pentru menţinerea elasticităţii ţesuturilor. Sursele naturale de seleniu sunt: germenii de grâu, tărâţele, ceapa, roşiile, fructele de broccoli, pestele ton, fructele de mare, carnea, rinichi şi ficat. Utilizarea seleniului se recomandă femeilor în perioada de menopauză, deoarece ameliorează bufeurile (valurile de caldură) şi starea de indispoziţie generală, iar bărbaţii au nevoie de seleniu în cantitati mai mari, deoarece aproape jumătate din întreaga cantitate de seleniu din organismse concentrează în testicule şi canalele seminale pierzându-se cantităţi considerabile de seleniu în timpul ejaculării.Reîntoarce-te la Natură !

Produsul Mega qProtect al firmei Calivita Internaţional se utilizează cu succes în toate disfuncţiile, bolile care implică o îmbunătăţire a circulaţiei fluxului sanguin, folosirea de antioxidanţi împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi.Se foloseşte pentru prevenirea afecţiunilor cardiovasculare, cancerului, pentru îmbunătăţirea memoriei şi creşterea acuităţii vizuale, îmbunătăţirea circulaţiei sanguine în general, ceea ce duce la o mai bună irigare a organeleor, a extremităţilor corpului, ameliorarea simptomelor în cazul femeilor care suferă de sindrom premenstrual, în tratamentul bolii Alzheimer, bilobalidul fiind cea mai folosită substanţă folosită in ţările vestice în această maladie. În anul 1988, s-au eliberat numai în Germania peste 5 milioane de reţete pentru tratamente cu Ginkgo.Are efect antitrombotic şi normalizează tensiunea arterială. Se utilizează cu succes în cazul bolilor alergice, astm, în tratamentul bolilor renale şi hepatice, bolile inflamatorii, impotenţei, are efecte în înlăturarea răului de înălţime, protecţie împotriva radicalilor liberi, în tinitus (acufene, zgomote permanente în urechi), în cazul dureri musculare (claudicatia intermitenta) precum crampe, amorţeală, oboseală care trec după o scurtă perioadă de odihnă, intensifică utilizarea glucozei în organism şi de aceea poate fi util în tratamentul diabetului. Se recomandă în cazul eforturilor fizice şi psihice intense, sport, stres, scăderea memoriei, menţinerea funcţiilor cerebrale la vârstnici, tromboflebită, tromboze în general, adjuvant în tratamentul accidentelor vasculare cerebrale, arterită obliterantă, etc.Fiecare element constitutiv al produsului Mega qProtect, al firmei CaliVita® International are proprietăţi terapeutice specifice, dar toate sunt antioxidanţi, substanţe care protejază acizii graşi nesaturaţi împotriva efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi.Lasă Natura să te ajute !

O tabletă conţine:Vitamina C, 50 mgAscorbil palmitat, 50 mgL-cisteină, 50 mgTocoferol complex, 50 UIL-glutation, 10 mgExtract de Ginkgo Biloba, 10 mgExtract de ceai verde, 7,5 mgBeta-caroten, 5 mgUbichinona CoQ10, 5 mgZinc, 4 mgLicopina, 2,5 mgExtract de affine, 2,5 mgMangan, 1 mgRetinol (Vitamina A), 0,75 mgAcid alfalipoic, 50 mcgSeleniu, 25 mcg

Ca supliment alimentar 2-4 tablete pe zi după mese, sau consultaţi specialistul înainte de începerea tratamentului.

Magazinul nostru on-line de produse naturiste CaliVita (www.zegetina.ro) înregistrează comenzile NON-STOP, livrarea efectuându-se de luni până vineri, în intervalul orar 08-17.

Livrarea produselor comandate pe pagina noastră de internet se va face prin Curier Rapid în sistem ramburs.

Comanda va fi expediată de către Departamentul de Expediţii Poştale al firmei CaliVita® International, reprezentanţa din România cu sediul în Timişoara.

Produsele comandate...

  •     până la ora 13 vor fi livrate în următoarea zi lucrătoare.
  •     după ora 13 vor fi livrate a doua zi lucrătoare de la plasarea comenzii.

Preţul expedierii:

  •     pentru comenzile ce depăşesc 440 de lei , expedierea este gratuită
  •     pentru comenzile sub această sumă, expedierea prin Curierul Rapid costă 15 lei.

TRANSPORT GRATUIT pentru comenzi online de minimum 2 produse !


Produsele comandate prin intermediul magazinului nostru virtual se livrează, utilizând modalitatea şi termenul de livrare alese de dumneavoastră la efectuarea comenzii. Produsele se află în ambalajul original, sigilat, al producătorului şi sunt asigurate pe tot parcursul transportului, până la livrare.


Produse din categoria Antioxidanti Calivita

* Preţurile includ TVA.


Imaginile produsului Mega qProtect Calivita Produse naturiste Calivita au caracter informativ şi uneori pot conţine unele inadvertenţe. Preţurile produselor de pe site-ul nostru pot fi modificate fără o notificare prealabilă sau pot conţine erori de operare şi nu constituie obligativitate contractuală. Vă mulţumim pentru înţelegere şi vă stăm la dispoziţie oricând pentru eventuale clarificări.