Cautare remedii
Produse naturiste recomandate la Afectiuni articulare degenerative :


                                                  Afectiuni articulare degenerative

       Statisticile medicale arată că din ce în ce mai mulţi oameni suferă de afecţiuni degenerative ale articulaţiilor.
       Reumatismul articular degenerativ nu este o problemă nouă a contemporaneităţii, acesta a preocupat dintotdeauna oamenii şi cercetătorii în ştiinţele medicale.
        Reumatismul articular degenerativ, numit şi artroză sau reumatism artrozic, este procesul de uzură al articulaţiilor, spre deosebire de artrită unde este vorba de inflamaţia articulaţiilor.
       Cele mai frecvent întâlnite forme de reumatism articular degenerativ sunt artroza şi spondiloza, iar categoriile cele mai expuse la aceste forme de reumatism sunt persoanele cu vârsta peste 40 de ani şi persoanele de sex feminin (75% dintre persoanele afectate sunt femei).
       Artroza este o formă a reumatismului degenerativ care se instalează în condiţiile unei uzuri semnificative a cartilajelor articulare ca urmare a proceselor naturale de îmbătrânire care includ alterarea biochimică a articulaţiilor.

       Artroza apare la vârste mai înaintate.
       A doua formă de reumatism articular degenerativ este spondiloza, care se manifestă prin alterarea discurilor intervertebrale şi a vertebrelor cervicale, care pe lângă durerile specifice pot da şi dureri de cap, ameţeli.Spondiloza se manifestă la nivelul întregii coloanei vertebrale, în mod special la nivelul vertebrelor cervicale, ca urmare a îmbătrânirii ţesutului, a poziţiilor vicioase ale coloanei vertebrale, a sedentarismului, a tonifierii scăzute a musculaturii şi a diverselor anomalii congenitale şi a traumatismelor
       Reumatismele articulare degenerative apar în anumite condiţii care ţin de: vârstă (acestea apar la vârste înaintate), funcţiile metabolice (obezitate, gută), de factorii meteorologici (frigul şi umiditatea pot produce tulburări vasomotorii şi leziuni degenerative la nivelul articulaţiilor) şi de anatomia patologică (erodarea cartilajului articular, hipertrofia şi proliferarea osului cu formarea de osteotite – excrescenţe osoase).
      Reumatismul degenerativ nu pune în pericol viaţa individului, cu toate acestea astfel de afecţiuni crează un disconfort major, iar simptomatologia nu este atât de blândă. Reumatismul articular degenerativ nu poate fi vindecat complet, însă printr-un tratament specific se pot ameliora simptomele, iar viteza de evoluţie a afecţiunii poate fi frânată. 

      O alta boala articulară degenerativă este osteoartrita cronică.
     Osteoartrita denumita si artrita hipertrofica, degenerativa sau senilă, e întâlnită dupa varsta de 40 de ani. Ea este o afectiune cronica degenerativa, neinflamatoare a articulatiilor aparand leziuni cartilaginoase cu formare de osteofite si condrofite cu dureri, deformari si tulburari functionale. Artrita cronica poate urma dupa cea acuta, tinand mai multi ani. Articulatiile cele mai afectate sunt vertebrele lombare, cervicale, articulatia coapsei, genunchiului si ale degetelor. Examinarea radiologică evidenţiază: prelungiri epifizare in cioc de papagal, neoformatiuni cartilaginoase si osoase; clinic: articulatii rigide si dureroase la mers dimineata.
     Se atenueaza dupa putina miscare, se intensifica la oboseala si dispare in timp.
     Uzura cartilajelor determina eliberarea unor enzime care distrug elementele constitutive ale colagenului.
  Osteoartrita poate fi ameliorata şi îndepărtate efectele nedorite ale acesteia prin cateva remedii naturiste şi un stil de viaţă sănătos ,o alimentatie bogata in produse naturale si factori antioxidanti, ca flavonoidele (cirese, afine, mure), vitamina C, carotenul. Sunt importante legumele bogate in sulf: usturoi, ceapa, varza.
     Dr. Norman Childers, din SUA, care s-a vindecat de osteoartrita, recomanda un regim alimentar din care sunt excluse legumele cu o concentratie mare de alcaloizi, ce se afla in: tomate, cartofi, vinete, ardei, tutun deoarece alcaloizii inhibă refacerea colagenului din articulatii.
    Corpul are propriul mecanism de aparare împotriva radicalilor liberi care provoacă deteriorarea membranei celulelor articulatiilor, prin enzima naturala glutation peroxidaza-GSH-Px, care este dependentă de seleniu, Seleniul protejeaza membrana celulara si inhiba inflamatia articulară.
    Pentru refacerea articulaţiilor sunt necesare substante antioxidante ca: Se, Mn, vitaminele C, E si elemente nutritive : niacinamina, acid pantotenic, vitamina B6, Zn.
    În tratamentul afecţiunilor articulare degenerative este necesar  să fie incluse şedinţe de fizio şi kinetoterapie (exerciţii fizice active cu supraveghere medicală care stimulează mobilitatea şi rehidratează articulaţiile afectate), presărând la intervale regulate de timp şi şedinţe de masaj terapeutic specific, împreună cu un tratament naturist, si nu medicamentos pentru că este de lunga durată iar tratamentul medicamentos are efecte secundare nedorite(ulcer gastric, gastrite, etc.)
    În cazul afecţiunilor articulare degenerative se pot folosi cu rezultate deosebite produsele Calivita, unele dintre ele, Joint Protex fiind special creat în acest scop, Pure Yucca, Omega 3 Natural Fish Oil , Pro Seleniu, Super Soya Lecithin, Shark Aid, White Willow ( acidul salicilic dizolvă calciul anorganic din cartilagii şi ligamente), BioHarmonex, antioxidanţi: MegaProtect 4 Life, protect 4 Life, Senior Formula, 
     Pentru informatii suplimentare  CONTACTATI-NE iar echipa noastra de medici specialisti va va da indicatiile necesare alegerii corecte a produselor natusiste pe care sa le folositi


Cautarea se face in: numele si/sau descrierea remediilor.

Shark Aid

Si totusi rechinii nu fac cancer ! Afirmatia ii ap... mai multe
Shark Aid

Bioharmonex cu afisaj digital

BioHarmonex este un aparat de biostimulare, care e... mai multe
Bioharmonex cu afisaj digital

Pure Yucca

Yucca, denumita si “pomul vietii, este o planta ... mai multe
Pure Yucca

Omega 3 Natural Fish Oil

Lumea vie a mărilor şi oceanelor nu ne încânt... mai multe
Omega 3 Natural Fish Oil

Super Soya Lecithin

Lecitina este un termen generic pentru a desemna ... mai multe
Super Soya Lecithin

Super Soya Lecithin

Lecitina este un termen generic pentru a desemna ... mai multe
Super Soya Lecithin

Triple Potency Lecithin

Lecitina este un termen generic pentru a desemna ... mai multe
Triple Potency Lecithin

White Willow

Scoarta de salcie alba este utilizata de sute de a... mai multe
White Willow

Catalog > Antioxidanti

Mega qProtect

Mega qProtect al firmei Calivita International es... mai multe
Mega qProtect

qProtect

Produsul qProtect al firmei Calivita Internationa... mai multe
qProtect

Catalog > Multivitamine

Senior Formula

Calivita International s-a gândit la nevoile noa... mai multe
Senior Formula

Catalog > Minerale

Pro Selenium

Seleniul este un oligoelement cu un efect antioxi... mai multe
Pro Selenium

Acest site este detinut, administrat si mentinut de P.F. Paun Liviu Mihai (C.I.F. 20261809, F16/997/2003 Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai înainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

facem afaceri prin club afaceri
concept & realizare : adplus web design \ promovare si optimizare web